2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2015 dec. 04.
Saját benzinkútja volt Lajcsinak a birtokán
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is rászállt Lagzi Lajcsira (54). Állítólag egy külön benzinkútja volt, most az a baj.

A Blikk információja szerint a NAV munkatársai a napokban azért jelentek meg a mulatószenész-legenda vidéki birtokán, mert alapos okkal azt gyanították, Lajcsinak a boldogasszonypusztai háza mellett egy külön benzinkút üzemel. A NAV emberei arra voltak kíváncsiak, hogy a több ezer literes tartályokban milyen üzemanyagot tárolnak, ahogy arra is, Lajos honnan szerezte be azokat, s tudja-e igazolni számlával a vásárlást.

 

A NAV-osok mintát vettek a benzinből, amit magukkal vittek, hogy szakértői vizsgálatnak vessék alá.Ezekben a napokban tehát azt ellenőrzik, hogy a jelenleg Székesfehérvárott előzetes letartóztatásban lévő férfi a jövedéki terméket az előírásoknak megfelelően tartotta-, s használta-e. Ha valami szabálytalanságot találnak, nem kizárt, hogy újabb ügyben kell tisztáznia magát. Ügyvédje szerint azonban nincs mitől tartaniuk.

 

– Meg tudom erősíteni az értesüléseiket, valóban kiszállt a NAV a boldogasszonypusztai ingatlanra. Segítettük munkájukat, még a mintavételezéshez szükséges eszközöket is rendelkezésükre bocsátottuk. Ügyfelem mindent a törvényeknek és a jogszabályoknak megfelelően kezel a birtokán lévő töltőállomással kapcsolatban – nyilatkozta dr. Fröhlich Krisztián, s hozzátette: ügyfele rosszul viseli a szerinte teljesen alaptalan s ok nélküli fogva tartást. 10 kilót adott le az elmúlt időszakban, és azt, hogy egészségi állapota mindezek ellenére nem romlott le, annak köszönheti, hogy különböző étrendkiegészítőket szed.A birtok egyébként minden igényt kielégít, nemcsak benzinkút, de halastó, kisebb erőd, még játszótér is található rajta.

 

A töltőállomás egyébként elsősorban arra szolgál, hogy a birtokán működő gépek üzemanyag-utánpótlása megtörténjen, csak másodsorban használják arra, hogy személygépkocsikat tankoljanak. Szeptember óta előzetesben Szeptember végén tartóztatták le a rendőrök Galambos Lajost, feleségét, Boglárkát, valamint mindenes alkalmazottjukat, Cs. Csabát. A gyanú szerint éveken keresztül lekötött vezetékeken szerezték az áramot, a gázt s a vizet otthonukba, és az általuk üzemeltetett lakóparkban Tatán, valamint vesztegetés is szerepelhet a vádiratban.

 

Forrás:blikk.hu

 

Fotó:Isza Ferenc

Kereső

Kiválasztás törlése