2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2016 jan. 08.
Czeizel Endre kislánya nem törvényes gyerek
Napok óta megy a botrányos cécó, hogy Czeizel Endre szeretője vajon törvényes módon esett-e teherbe. Most úgy tűnik, hogy az orvos genetikus kislánya törvénytelen baba.

Czeizel Endre hagyatéka körül napok óta óriási a botrány. Az ügy elég kacifántos, de a lényeg, hogy a tavaly augusztusban elhunyt Czeizel Endre szeretője, úgy tűnik, hogy nem törvényes módon jutott az orvos genetikus korábban lefagyasztott spermájához. A Mokka pénteki adásának vendége Kaáli Géza professzor, a Kaáli Intézet igazgatója és tulajdonosa volt, akivel bővebben beszélgettek az ügy kapcsán. „Háromféle ember fordul hozzánk: aki házasságban él, aki élettársi kapcsolatban él, vagy aki egyedülálló nő.Jelen esetben, ha jól értem, a szóban forgó hölgy egy egyedülálló nő” – mondta a professzor.

 

„Egy egyedülálló nőnek a szóban forgó személytől nem lehet gyermeke. Neki csak donorspermával lehet. Ezt az intézet szerzi be és minden esetben anonim. A donorsperma gyűjtésére szigorú szabályok vonatkoznak Magyarországon.” Kárász Róbert kérdésére, miszerint „Ez a legkisebb gyermek lehet-e törvényes gyermeke Czeizel Endrének?”, pedig határozott választ kapott a műsorvezető. „Nem! Kizárt. Ha a hölgy egyedülálló nő, akkor ő célzottan senkitől sem kaphat spermát. Sem az említett személytől, sem mástól, sem magától, sem tőlem. Ő kizárólag donorspermát kaphat anonim módon. Ez a magyar törvény.”

 

Forrás és fotó: nlcafe.hu

Kereső

Kiválasztás törlése