2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2016 jan. 11.
Először nyert magyar film a Golden Globe-on
Bár a papírforma ezt ígérte, mégis csak titkon reméltük, ám a Saul fia kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díjat.

Nemes Jeles László rendező holokauszt témájú produkciója az első magyar alkotás, amely elnyerte a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének elismerését. A díjat átvéve az MTI beszámolója szerint a rendező köszönetet mondott a stábnak, a producereknek, a Magyar Nemzeti Filmalapnak és a film amerikai forgalmazójának.

 

– A holokauszt hosszú ideig absztrakció volt, számomra azonban inkább egy emberi arc. Ne felejtsük el ezt az arcot – kezdte nyilatkozatásban az elsőfilmes rendező. – A holokauszt megmutatta, hogy meddig tud fajulni egy civilizált társadalomban a gonoszság, hogy az ember miként tud szörnyeteggé válniA jövőben is bekövetkezhet, ha nem figyelünk oda. Elfelejtettük az arcot, az egyes embert, amikor a holokausztot ábrázoljuk. Arra akartam emlékeztetni a nézőket, hogy ez bárkivel megtörténhet, bárki kerülhet ilyen helyzetbe.A Saul fia a Mustang című francia, az El Club című chilei, a Legújabb testamentum című belga-francia-luxemburgi és a Miekkailija című finn-német-észt filmmel volt versenyben.

 

Forrás:blikk.hu

 

Fotó:MTI

 

Videó:blikk.hu/Youtube

Kereső

Kiválasztás törlése