2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2016 jan. 15.
Zsuzsa pert nyert Hollywooddal szemben
Pert nyert a Paramount stúdió és Michael Bay sztárrendező ellen Griga Zsuzsa, mert kigúnyolták testvére halálát. Az Izomagyak című vígjátékot három éve mutatták be, azóta folyik az eljárás.

Az Izomagyak (Pain and Gain) című filmet 2013-ban mutatták be világszerte. A Bors írt róla először, hogy a történet egy Amerikában élő magyar milliomos, Griga Ferenc haláláról szól. Pontosabban csak a film készítői szerint, ugyanis Griga testvére, Zsuzsanna már az első pillanattól kezdve tiltakozott az akcióvígjáték miatt.

 

– Amikor értesültem a film készítéséről, írtam a Paramount stúdiónak, de egy durva válaszlevélben közölték: mivel Feri meghalt, semmi közöm az egészhez. Az előzetesekből aztán láttam, hogy viccet csináltak az egészből, és szinte teljesen elferdítették a tényeket, holott igaz történetként hirdették, ez szerepelt a film plakátjain és magában a filmben is – eleveníti fel a történteket a Borsnak a Griga Zsuzsanna. Griga Ferenc Magyarországról vándorolt ki az Egyesült Államokba, előbb New Yorkban élt, autókat mosott, majd Floridába költözött, ahol szextelefonos céget alapított, amiből milliomos lett.

 

Egy testépítőkből álló bűnbanda 1995-ben elrabolta a ba­rátnőjével együtt, hogy pénzt zsaroljanak ki tőle. Grigát egy súlyzóval ölték meg, kedvesét halálra nyugtatózták.– Három hétig a holttestét sem találták meg. A mai napig elsírom magam, ha rágondolok. Végigültem a gyilkosai perét is, akiket végül halálra ítéltek, de azt még nem hajtották végre – mondja Zsuzsa. Rónai Péter amerikai-magyar sztárügyvéd vállalta el a Paramount stúdió elleni pert.

 

– A főszereplő Mark Wahlberget azért pereltük be, mert kiadott egy táplálékkiegészítő tablettát a film logójával. A sztárt végül nem büntette meg a bíróság, a Paramountot és Michael Bay rendezőt viszont elmarasztalta. Már kaptunk egy ajánlatot tőlük, amit nem fogadtunk el. Az ítéletet azután hirdetik ki, ha sikerül megállapodnunk az összegben – nyilatkozta a Borsnak Rónai, aki magas kártérítési összegeket nyert a Costa Concordia és a philadelphiai kacsahajó ügyében érintetteknek is. – Engem elsősorban nem a pénz érdekel, hanem hogy kérjenek bocsánatot nagy nyilvánosság előtt – mondja Zsuzsa.

 

Forrás:borsonline.hu

 

Fotó:deadshirt.net

Kereső

Kiválasztás törlése