2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2016 febr. 24.
Megtalálták Herceghalmon a népszavazási botrány főhősét
Felbolydult a kistelepülés a tegnapi események hatására, tévéstábok, újságírók, fotósok próbálnak kapcsolatba lépni az ügy főszereplőjével Erdősi Lászlónéval, a helyi polgármester feleségével.

A Blikk munkatársai a házuknál jártak, csengetésünkre senki nem nyitott ajtót. Pár perc várakozás után azonban az egyik szemközti ház kapuján Erdősiné lépett ki, pórázon kiskutyát vezetett. Mikor meglátott őket majdnem visszafordult, végül azonban házának kapujához sietett.Azonnal látta, hogy újságírók. Próbálták megtudakolni, számított-e ekkora felhajtásra, amikor a népszavazásról szóló kérdésének leadásáról döntött.

néni

Nem válaszolt, csak mosolyogva csóválta fejét, akkor is, amikor arról faggatták, nem bánta-e meg, hogy magára vállalta ezt a kezdeményezést, s ezzel az egyik pillanatról a másikra az országos média középpontjába került. Udvariasan, de határozottan elhárította érdeklődésüket, belépett házának kapuján, majd elköszönt.

 

néni2

 

Kérdezték a helyieket, mit szólnak Erdősiné szerepléséhez. Egy helybeli asszony, Marika elmondta: általában tisztelik és szeretik a polgármester feleségét, aki egy szerény, családcentrikus hölgy, tudomásuk szerint korábban nem vállalt semmilyen politikai szerepet, éppen ezért némi meglepetést keltett a helyiek körében, mikor viszontlátták a híradásokban, a választási irodán. Nem volt semmilyen tudomásuk arról, hogy a Fradi biztonsági szolgálatával bármilyen kapcsolatban álltak volna, nem látták a társaságukban korábban ezeket az embereket.A Blikk újságírói ezután a polgármesteri hivatalhoz hajtottak, ahol Erdős László polgármestert keresték. Csak a titkárságvezetőig jutottak, aki közölte, hogy a polgármester úr semmilyen formában nem akar nyilatkozni a történtekről, és éppen ezért nem is hajlandó találkozni velük. Egyébként ottjártukkor is több újságíró várakozott a hivatal épülete előtt, remélve, hogy meg tudják szólítani a település vezetőjét...

 

Forrás:blikk.hu

 

Fotók:Weber Zsolt/hirek.ma

Kereső

Kiválasztás törlése