2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2016 márc. 11.
Törvényszéki módszerekkel keresik Buksi kutya gyilkosát
Törvényszéki módszerekkel nyomoznak egy zalaegerszegi keverék kutya halála kapcsán. Krimibe illő kutatás, vérdíj, titokzatos eltűnés, meghökkentő orvos szakértői vélemény – ezek mind a titokzatos bűnügy részletei.

A fekete foltos keverék kutyára összekötözött lábakkal találtak rá állatvédők január 25-én Zalaegerszeg egyik külvárosi utcájában. Rendőrt hívtak, jegyzőkönyv készült, majd az állatvédők saját zsebre igaz­ságügyi szakértőhöz vitték boncolásra a holttestet. Beigazolódott a gyanújuk: Buksit kivégezték, a nyakán ugyanis vágást találtak, s a szakértő azt is megállapította, hogy a bestiális gyilkos vágóhidakon használt taglópisztollyal is megkínozta az állatot.

 

– Az lett gyanús, hogy nem volt vér a helyszínen. A boncolás eredménye szerint Buksit a halála előtt nem sokkal bőségesen megetették. Ez a legfurcsább az ügyben, a kutyát ugyanis már egy hónapja keresték a gazdái, december végén eltűnt.

 

Buksi egy hónapig ismeretlen helyen élt, nem éhezett, hiszen nem soványodott le, majd egyszer csak kivégezték és kitették ide, az út szélére a holttestét – sorolta a titokzatos jeleket az ügyet felkaroló Igaz Klaudia, a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője.Közben a Zala megyei rendőrök is nyomozni kezdtek, Sznopek Veronika rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint állatkínzás gyanúja miatt. Bár ez nem számít kiemelt bűncselekménynek, mint az emberölés vagy a rablás, a rendőrök ugyanazokkal a módszerekkel és ugyanolyan alapossággal dolgoznak.

 

Feltérképezték Buksi életvitelét, hogy például elszökött-e máskor is otthonról, bejárkált-e a szomszéd udvarokba. A tanúkutatás során fotóját megmutatták mindenkinek, akitől használható információkat reméltek. A főhadnagy a nyomozás állásáról nem adhatott felvilágosítást, ám az biztos, hogy egyelőre nincs meg a gyilkos. Vérdíj a nyomravezetőnek Megelégelték a hozzátartozók és az állatvédők az idegőrlő várakozást és 150 ezer forintos vérdíjat tűztek ki a nyomravezetőnek.

 

– A munkatársaim és a kutya gazdája együtt adták össze a pénzt. Máskor is fizettünk már jutalmat, igaz, nem ilyen sokat, hasonló ügyben. Akkor egy felakasztott spániel kínzóját kerestük és meg is találtuk. Az a kutya túlélte, úgy tudom, azóta is jól van, az elkövetőt pedig elítélték – magyarázta a zalai állatvédők vezetője.

 

Forrás és fotó:blikk.hu

Kereső

Kiválasztás törlése