hírdetés
2019nav1
Főoldal/Online hírfolyam/Törvényszéki módszerekkel keresik Buksi kutya gyilkosát
Online hírfolyam
Törvényszéki módszerekkel keresik Buksi kutya gyilkosát
2016. márc. 11. / 14:33
Törvényszéki módszerekkel nyomoznak egy zalaegerszegi keverék kutya halála kapcsán. Krimibe illő kutatás, vérdíj, titokzatos eltűnés, meghökkentő orvos szakértői vélemény – ezek mind a titokzatos bűnügy részletei.

A fekete foltos keverék kutyára összekötözött lábakkal találtak rá állatvédők január 25-én Zalaegerszeg egyik külvárosi utcájában. Rendőrt hívtak, jegyzőkönyv készült, majd az állatvédők saját zsebre igaz­ságügyi szakértőhöz vitték boncolásra a holttestet. Beigazolódott a gyanújuk: Buksit kivégezték, a nyakán ugyanis vágást találtak, s a szakértő azt is megállapította, hogy a bestiális gyilkos vágóhidakon használt taglópisztollyal is megkínozta az állatot.

 

– Az lett gyanús, hogy nem volt vér a helyszínen. A boncolás eredménye szerint Buksit a halála előtt nem sokkal bőségesen megetették. Ez a legfurcsább az ügyben, a kutyát ugyanis már egy hónapja keresték a gazdái, december végén eltűnt.

 

Buksi egy hónapig ismeretlen helyen élt, nem éhezett, hiszen nem soványodott le, majd egyszer csak kivégezték és kitették ide, az út szélére a holttestét – sorolta a titokzatos jeleket az ügyet felkaroló Igaz Klaudia, a Zala Megyei Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője.Közben a Zala megyei rendőrök is nyomozni kezdtek, Sznopek Veronika rendőr főhadnagy tájékoztatása szerint állatkínzás gyanúja miatt. Bár ez nem számít kiemelt bűncselekménynek, mint az emberölés vagy a rablás, a rendőrök ugyanazokkal a módszerekkel és ugyanolyan alapossággal dolgoznak.

 

Feltérképezték Buksi életvitelét, hogy például elszökött-e máskor is otthonról, bejárkált-e a szomszéd udvarokba. A tanúkutatás során fotóját megmutatták mindenkinek, akitől használható információkat reméltek. A főhadnagy a nyomozás állásáról nem adhatott felvilágosítást, ám az biztos, hogy egyelőre nincs meg a gyilkos. Vérdíj a nyomravezetőnek Megelégelték a hozzátartozók és az állatvédők az idegőrlő várakozást és 150 ezer forintos vérdíjat tűztek ki a nyomravezetőnek.

 

– A munkatársaim és a kutya gazdája együtt adták össze a pénzt. Máskor is fizettünk már jutalmat, igaz, nem ilyen sokat, hasonló ügyben. Akkor egy felakasztott spániel kínzóját kerestük és meg is találtuk. Az a kutya túlélte, úgy tudom, azóta is jól van, az elkövetőt pedig elítélték – magyarázta a zalai állatvédők vezetője.

 

Forrás és fotó:blikk.hu