2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2016 ápr. 15.
Rabszolgaként dolgoztatták a magyar lányt Izlandon
Éhbérért, napi 10-12 órában dolgoztattak egy magyar lányt egy izlandi farmon.

Sidlovits Zsófia szerződés nélkül állt munkába, megpróbáltatásai után azonban nem akart rendőrséghez fordulni. A húszéves lány perelni sem szerette volna a munkaadóit - írja a hvg.hu, inkább úgy döntött, egy izlandi lapnak teregeti ki, mi történt vele. A lány szándéka azt volt, hogy ilyen módon próbál figyelmeztetni mindekit, aki Izlandon szeretne dolgozni.Zsófi egyébként egy Facebook-csoportban bukkant rá a hirdetésre, ahol farmokra kerestek munkásokat.

 

Tavaly nyáron érkezett az országba, ahol nyomban dolgozni is kezdett. A tulaj feleségének ikrei voltak, de rajtuk kívül is még három egyerek élt a hatalamas birtokon. A magyar lánynak nemcsak a gyerekkel kellett foglalkoznia, hanem besegített a főzésbe, takarított, és az állatokat gondozta. A helyi lapnak azt mondta, a ház mocskos volt, ezért az első takarítás végláthatatlannak tűnt. A munka azonban ezután sem lett könnyebb. Hajnalban kellett kelnie, hogy megfejje a teheneket, és csak késő este jutott ágyba. Hiába kérte többször, hogy írjanak alá szerződést, a tulaj erre nem volt hajlandó.

 

A cikk szerint az izlandi minimálbér nagyjából 1850 eurónak megfelelő izlandi korona, és ebből legfeljebb 500 eurónyi összeget vonhatnak le szállásért, vagyis még ebben az esetben is maradni kellene 1350 eurónak. Ehelyett a lány havi fizetése 930 euró körül volt. A magyar lány most a fővárosban, Reykjavíkban van, ismerősöknél, és készül a hazatérésre.

 

Forrás:blikk.hu

 

Fotó:Zsófia Sidlovits -wunderlust.hu

Kereső

Kiválasztás törlése