2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2016 ápr. 22.
Meghalt Prince
Magyar idő szerint csütörtökön kora este érkezett a hír, hogy meghalt Prince. A popénekes 57 éves volt.

Több bulvárportál eleinte csak arról írt, hogy egy halottat találtak az énekes minnesotai otthonában. Később erősítették meg Prince halálhírét. Az énekes egészsége, úgy tudni, nem volt rendben. Április 15-én a privát repülője kényszerleszállást hajtott végre Illionis államban, mert útközben rosszul lett. Egyes források szerint influenzás tünetekkel került kórházba, másnap azonban koncertet adott, és biztosította rajongóit, hogy jól van.

 

A TMZ celebportál szerint Prince holttestét helyi idő szerint csütörtökön kora reggel találták meg az otthonában. Több rajongója a helyszínre ment.Prince 1958-ban született Minneapolisban, Prince Rogers Nelson néven. A nyolcvanas években vált igazi világsztárrá, olyan lemezeinek köszönhetően, mint az 1999, a Purple Rain vagy Sign O' the Times. Azt, hogy messze kiemelkedett kortársai közül, annak köszönhette, hogy innovatív módon ötvözte több évtized zenei hagyományait, a fekete műfajokat a pop, rock vagy épp a new wave stílusjegyeivel.

 

Talán ő volt a poptörténelem legtöbb műfajt egyesítő művésze. 1993-tól 2000-ig egy szimbólumot használt neveként, így szakadt ela Warner Brothers lemezkiadótól, amely nem biztosított számára teljes művészi szabadságot.2004-ben választották be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, nemcsak a zenében, hanem társadalmi ügyekben végzett úttörő munkásságáért. Nemrég derült ki, hogy az előadó önéletrajzán dolgozott. Könyve, mely a poptörténelem egyik legizgalmasabb önéletírása lehet, a kiadó, a Spiegel & Grau szerint „szokatlan és poétikus utazás lesz életén és kreatív munkásságán keresztül”. A családi életéről, személyes gyökereiről, s egynémely emblematikus dala történetéről is szóló kötet megjelenését 2017 őszére tervezték, de a halálhír miatt lehet előrébb hozzák a kiadást.

 

Prince 2011-ben járt a Szigeten, akkori fellépése óriási szenzációt jelentett, hiszen a fesztivál történetének legdrágább fellépője volt. Galériánkat itt találja a koncertről. Négyszer tapsolták vissza az ikont, aki két és fél órás koncertet adott a budapesti közönségnek.

 

Forrás:hvg.hu

 

Fotó:datalinkek.hu

Kereső

Kiválasztás törlése