2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2016 júl. 15.
Már több 80 mint halottja van a nizzai terrortámadásnak
A francia belügyminisztérium pénteki tájékoztatása szerint 84 halottja, tizennyolc, válságos állapotban lévő és ötven könnyebb sebesültje van annak a teherautós tömeges gázolásnak, amelyet a délkelet-franciaországi Nizzában követtek el előző este.

A francia elnök terrortámadásnak minősítette a történteket. Magyar halálos áldozatról nem tudni, viszont a sérültek között a magyar külügyminisztérium értesülése szerint van egy magyar nő is.

 

n1

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter a támadás helyszínén péntek hajnalban tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a legnagyobb fokú éberségre van most szükség, mert - mint fogalmazott - "háborúban állunk a terroristákkal, akik mindenáron, szélsőségesen erőszakos módon akarnak lesújtani ránk".

 

Nizzában egy teherautó csütörtök este járókelők közé hajtott, és 80 kilométeres óránkénti sebességgel haladva a Promenade des Anglais sétány két kilométeres szakaszán sok embert szándékosan elgázolt a francia nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékot néző tömegben. A jármű sofőrje belelőtt a tömegbe, majd a rendőrök lelőtték őt. A francia belügyminisztérium szóvivője elmondta: még vizsgálják, hogy a lelőtt sofőr egyedül követte-e el tettét vagy társai is voltak, akik elmenekültek. A teherautóban fegyvereket találtak, de túszejtés nem volt. A francia elnök azonnal válságstábot hívott össze Párizsba.

 

Forrás:Inforádió/MTI

 

Fotó:VALERY HACHE / Europress/AFP

Kereső

Kiválasztás törlése