2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2016 júl. 19.
Tizenhét éves afgán fiú támadt egy német vonat utasaira
A németországi Würzburg közelében hétfő este negyed 10 körül egy vonaton egy férfi „Allah Akbar” kiáltást hallatva, baltával és késsel elkezdte szabdalni és szurkálni utastársait.

Három embert súlyosan, egyet könnyebben megsebesített. A vonat Heidingsfeld közelében lefékezett, a támadó a gyorsan megérkező rendőrök láttán lepattant a szerelvényről, és megpróbált elmenekülni. A rendőrök akkor lőtték le, amikor nekik akart támadni.A bajor belügyminisztérium éjfél körül közölte, hogy az elkövető egy 17 éves afgán fiatal volt, aki kísérő nélkül, menekültként érkezett az országba.

 

Előbb egy menekültszálláson élt, majd egy családnál helyezték el. A rendőrség szemtanúk elmondása alapján úgy véli, magányos elkövető volt. Joachim Hermann éjszaka még nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy a támadás iszlamista indíttatású volt-e. Kedd reggelre kiderült, hogy a fiú szobájában egy kézzel rajzolt Iszlám Állam-zászlót találtak. A sérültek között kínai állampolgárok is vannak, kettejük állapota válságos.

 

Forrás és fotó:index.hu/Twitter/Christian Hüther

Kereső

Kiválasztás törlése