Főoldal/Online hírfolyam/Esztergomi sikertörténet triatlonban
Online hírfolyam
Esztergomi sikertörténet triatlonban
2017. jan. 10. / 15:49
Esztergomi sikerpáros: Sebők Klaudia bekerült a 2020-as Tokyoi Olimpiai Programba, miután a triatlonos lett 2016-ban is az Év Junior sportolója.

Edzője Rendes Csaba pedig az év edzője lett ebben a korcsoportban a minap. Az ELTE Gömb Aulájában rendezte a Magyar Triatlon Szövetség az éves díjátadóját a minap, melyen 2015 után 2016-ban is Sebők Klaudia lett az Év Junior Sportolója, míg edzője Rendes Csaba az év trénere ebben a korcsoportban. Klaudia remek évet zárt 2016-ban, hiszen több aranyérmet is szerzett rangos versenyeken: - Junior Duatlon Országos Bajnokság 1. helyezés Kaszó

 

- Junior Triatlon Országos Bajnokság 1. helyezés Baja

 

- Olimpiai Reménységek Versenye ORV 1. helyezés Balassagyarmat

 

- Felnőtt Olimpiai Távú Nemzetközi Verseny 1. helyezés Split, Horvátország Klaudia lett Duatlon és Triatlon Sportág év versenyzője.

 

Emellett óriási sikerként élte meg az Esztergomban élő és készülő páros, hogy Sebők Klaudiát beválasztották a 2020-as Tokyoi Olimpiai Programba, így komoly tervekkel elszántan kezdhetik meg a jövő évi felkészülést. A Rioi Olimpiára minden idők legnagyobb csapata utazhatott Triatlon sportágban, öten képviselték hazánkat, így a jövő nagyon biztató Klaudia és edzője számára.

 

Rendes Csaba már harmadik éve a Magyar Triatlon Szövetség Szakmai Bizottságának tagja, így az esztergomi tréner is komoly szerepet játszik a hazai triatlon fejlődésében. Napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő tömegsportja, ami Esztergomban is igen népszerű. Szakmai Bizottsági Tagként Rendes Csabának véleménye meghatározó, így komoly szerepe lehet, hogy Esztergom még jobban felkerüljön a Triatlon sport térképére, akár nemzetközi szinten is.

 

„ Esztergom lehetne a következő időszak legkedveltebb edzőközpontja Triatlon sportágnak. Elképesztő adottságaink vannak ehhez a sporthoz. A város 50-es medencéje illetve a nyíltvízi úszáshoz a Palatinus tó kiváló. A kerékpáros lehetőségeink egyedülállóak. Ami egy kerékpárosnak időszaktól függően nélkülözhetetlen az a sík terepen illetve emelkedőn való edzés, nálunk ez mind megvan. A Mária Valéria híd miatt lehetőségünk van Szlovákia alacsonyabb forgalmú úthálózatát is használni, ha pedig emelkedőre vágyunk, akkor elképesztő szépségű hegyek, hegyi utak, erdész utak állnak szintén rendelkezésünkre. Futáshoz maga a város kiváló, egyszerűen nem lehet megunni annyi körre van lehetőség városon belül és kívül. Ami Esztergom városának hiányzik egy 400-as rekortán pálya! Óriási szükség lenne rá, ennek meglétével városunk a sport terén turisztikai célponttá válhat” – hangsúlyozta Rendes Csaba.

 

Forrás és fotó:infoesztergom.hu