hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Utoljára pörög a B oldal
Online hírfolyam
Utoljára pörög a B oldal
2017. febr. 16. / 10:06
Utolsó állomásához érkezett a szlovák irodalmi beszélgetéssorozataz esztergomi Kaleidoszkóp Házban.

Február 17-én 18 órától az est témája Pavel Vilikovský: Első és utolsó szerelem című könyve lesz. A műről Paál Anikó és Takács Krisztina beszélgetnek majd.

 

A B oldalról: Az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál tematikáját követve a magyar nyelven most nagy számban megjelent kortárs szlovák szerzők regényeihez kapcsolódó széria folytatódik! Havonta egy estét fordítunk arra, hogy a friss kínálatból egy-egy művet elővegyünk és közelebbről megismerjünk. Az éppen aktuális szöveget egy esztergomi és egy párkányi irodalmár kezébe adjuk, akik (helyzetükből adódóan) sajátos olvasatukat vethetik össze az érdeklődők előtt egy moderátor segítségével.

 

A könyvről: A kortárs szlovák irodalom ikonikus alakja, Pavel Vilikovský két novellát tartalmazó kötetének központi témája a gyakran be sem vallott, viszonzatlan, netán múltbéli szeretet és a szerelem. A gyorsan változó világban a munkája értelmében kételkedő fotóművész, vagy a 20. század történelmével foglalkozó nyugdíjas története egy olyan prózavilágban bontakozik ki, amelybe jól esik belehelyezkedni, hisz az olvasó végig úgy érezheti, hogy Vilikovský személyében egy remek humorérzékkel és megfigyelőképességgel megáldott úriemberrel gondolkodhat együtt. A két novella Garajszki Margit fordításában jelent meg.

 

A rendezvény ingyenes!

 

Forrás és fotó:Sajtóközlemény