Főoldal/Online hírfolyam/Nyílt levél Romanek Etelkának
Nyílt levél Romanek Etelkának
2017. febr. 24. / 11:53

Tisztelt Polgármester Asszony!

Most nyílt levél formájában fordulok Önhöz, mint megyei képviselői, és szervezeti elnök, és bízom benne, hogy az eddigiekkel ellentétben ezúttal megtisztel válaszával.

Két évvel ezelőtt a közmeghallgatáson javasoltam Önnek, hogy megfelelő szakmai végzettséggel rendelkező, helyi szakemberek segítsék a bizottságok munkáját, és kértem, hogy az ellenzéki pártok is delegálhassanak helyi külsős bizottsági tagokat.

Ön elmondta, hogy a bizottságokban jelenleg is szakmai munka folyik, és a bizottságokat a saját szakértőivel, a város érdekét nézve töltötte fel. Nézzük mi történt azóta:https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif A régi szakemberek elmentek az önkormányzattól, az itt maradtakra hagyva a feladataikat. Ön az eddigi aljegyzőnket - akinek a bűne annyi volt, hogy a törvényesség védelmében még a munkáltatójával is szembe mert szállni - elbocsátotta , viszont ide importált az ország túlsó részéből egy olyan jegyzőt, akit a híre jóval korábban megelőzött.

jobbik nyílt levél

Most pedig derült égből, villámcsapásként érkezett Pataki Józsefné Nyíregyházáról, a pénzügyi bizottságba. Tudomásom szerint ez a tagbővítés annyira hirtelen történt, hogy maga a bizottság elnöke is csak testületi ülésen értesült erről. Mindeközben az internetes információkból az látható, hogy a hölgy a bejelentés pillanatában még tagja a másik város bizottságának is. Pataki Józsefné, az új bizottsági tag saját „szakmai” indoklása így hangzik : "elég aktív voltam a városban azon a területen, hogy a jelenlegi önkormányzat, a Fidesz-KDNP önkormányzat nyerjen a településen, és itt is ezt kívánom továbbra is Esztergom számára". Talán nem én vagyok az egyetlen, aki ezt nem tudja szakmai indoklásként elfogadni.

Esztergom város lakóinak, az itt élők érdekeit képviselő szakmai munkára van szükségük, nem pedig a város érdekeivel szemben, csak a pártérdekeket előtérbe helyező, a helyi viszonyokat, a helyi közösségeket nem ismerő messziről jött emberekre.

Tisztelt polgármester Asszony! Várom szíves tájékoztatását arról, hogy fontos pozíciókba miért az ország másik részéből hoz Esztergomba embereket?

Netán attól tart, hogy az elmúlt 2 és fél évben végzett tevékenységének köszönhetően helyben már nem talál olyan esztergomi „szakértőt” aki azért „szakértene”, hogy „ a jelenlegi önkormányzat, a Fidesz-KDNP önkormányzat nyerjen a településen”?

Zentai Plajner Zsolt

KEM közgyűlési képviselő,