Főoldal/Online hírfolyam/Országfutás a Palánál
Online hírfolyam
Országfutás a Palánál
2017. márc. 17. / 14:14

Dorog városa címvédőként vesz részt az V. Országfutás nevű, nagyszabású futóversenyen, melyen a települések kilométereket gyűjtenek.

A sportolók szombat reggel fél 9-től regisztrálhatnak az Öböl Beach partján. A szervezők minden korosztálynak készültek programokkal. Tavaly több, mint 1600 dorogi vett részt a rendezvényen, ezzel a település elnyerte a legsportosabb város címet. A rendezők ezt a teljesítményt idén is szeretnék megismételni, minden vállalkozókedvű helyi lakost várnak a 900 méteres, vagy 5 kilométeres távok lefutására.

 

Mindkét útvonal kijelölésénél fontos szempont volt a biztonság, átlátható terepen, a rend őreinek felügyeletével zajlik majd a verseny. Az óvódások és nyugdíjasok könnyített futamokon indulhatnak. Az iskolai osztályok családtagjaikkal kiegészülve versenyezhetnek, a legeredményesebb csapatok jutalomban részesülnek. A három fő díjat (Aquaworld, Visegrádi Bobpálya és Eleven Park belépők) a három legnépesebb és legtöbb kilométert összegyűjtő osztály kapja meg.

 

A szervezők több meghívott vendéggel is készülnek, az esemény hangulatáról a műsorvezetők, Debreczeni Attila és Toldi Tamás gondoskodnak majd. A futás előtti bemelegítésben profi fitneszedzők segítenek, a Freestyle Foci Team pedig látványos bemutatóval és oktatással készül.

 

Infó: hidlap.hu, fotó: dorogisport.hu