Főoldal/Online hírfolyam/Felfüggesztettet kapott egyelőre a bajnai bombagyáros
Online hírfolyam
Felfüggesztettet kapott egyelőre a bajnai bombagyáros
2017. márc. 20. / 16:11
Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt az Esztergomi Járásbíróság hétfőn egy 20 éves férfit, aki internetes receptekből bombákat és robbanóanyagot készített, majd próbarobbantásokat végzett Bajna külterületén.

Az ítélet nem jogerős - közölte a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára az MTI-vel. Lehel Enikő tájékoztatása szerint a vádlott gazdaboltokban, gyógyszertárakban és az interneten beszerzett vegyszerekből fekete lőport állított elő, amelyet műanyag csövekbe töltött és az eszközöket gyújtózsinórral látta el. A férfi a szerkezetekkel többször robbantott Bajna külterületén, valamint internetes iránymutatások szerint triaceton-triperoxidot (TATP) készített, amely robbanóanyagnak minősül - ismertette a sajtótitkár. Internetes források szerint a TATP nevű anyag háztartásokban használt folyékony anyagok elegyítése után képződő csapadék. Bizonyos formáiban annyira instabil, hogy egy méterről a földre ejtve felrobban.

 

A "Sátán anyjának" is hívott szert a közelmúltban több merénylet helyszínén azonosították. Lehel Enikő közölte, a fiatal férfinak nem állt szándékában, hogy bárkinek sérelmet okozzon, a cselekményt saját maga szórakoztatására követte el. A vádlottat a járásbíróság robbanóanyaggal való visszaélés miatt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását öt évre próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet a férfi és védője tudomásul vette, az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezett.

 

Forrás:MTI/infoesztergom.hu

 

Fotó:hir.ma (illusztráció)