hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Pálos Imre emlékére úsztak az esztergomi szeniorok
Online hírfolyam
Pálos Imre emlékére úsztak az esztergomi szeniorok
2017. márc. 21. / 12:55
Békéscsabán rendezték meg a XX. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt 2017 március 18-19.-én, ahol az esztergomi szenior úszók közül Fonyódi György a 100 m-es pillangóúszásban, a 200 m-es vegyes- és az 50 m-es mellúszásban bronzérmet, a 100 m-es mellúszásban pedig ezüstérmet szerzett, Tátrai Norbert az 50 m-es gyors- és az 50 m-es hátúszásban lett bronzérmes.

A verseny az esztergomi szeniorok számára egy emlékúszás, egy megemlékezés is volt Pálos Imréről a népszerű esztergomi újságíró-lapszerkesztőről. Baráti kapcsolat fűzte össze mindig is Pálos Imrét és az esztergomi szenior úszókat, akik most határozatban rögzítették, hogy a békéscsabai versenyek számukra Pálos Imre Emlékúszásnak minősülnek. Erről a megemlékezésről - az esztergomiak kérésére - Pető László a Békéscsabai Senior Úszó Egyesület elnök helyettese is tájékoztatta a verseny résztvevőit. "Nincs békéscsabai verseny számunkra Pálos Imre nélkül.

 

Tradíció évek óta, hogy Imre öccsével, Pálos Lehel testnevelő tanár úszótársunkkal, aki csapatunk tiszteletbeli tagja, minden évben egy asztalnál ülünk Békéscsabán a verseny első napján a szombat esti banketten és a vasárnapi Fiume-éttermi búcsúebéden. Lehel nagyon szerette a bátyát, aki pátyolgatta őt az egyetemi évek alatt. A beszélgetéskor mindig előjön Imre.

 

Búcsúzáskor pedig Lehel szavai mindig ezek voltak: "Ezt a békéscsabai szalámit pedig Imre bátyómnak küldöm". A versenyektől függetlenül is gyakran találkoztunk Imrével, időnként naponta is, Ő pedig sokszor beszámolt, hallom a szavait, - a városházáról jövök, Tamással beszélgettünk, róluk írok most,... a rögbiseknél voltam,... László Atyától jövök, kitűnő borral kínált... Szinte mindenről írt, mindenhol ott volt, sokunknak szerzett örömet írásaival, ezt nem lehet elfelejteni!

 

A jó dolgokról szeretett írni, - mondta is - kerülte a fekete híreket, a botrányt, arról írt szívesen ami pozitív, ami épít, ami siker, ami öröm, ami előre visz. Köszönettel és barátsággal emlékezünk rá ezzel az emlékversennyel is! Imre, a népszerű "száguldó riporter" elment egy másik világba, - látom ahogy teker fura biciklijén, egyik kezében a kormány, másikban az újságok - - de az emléke itt maradt... "-fejtette ki Fonyódi György

 

Forrás és fotó:Közlemény