Főoldal/Online hírfolyam/Vigyázz, Kresz, Rajt! - családi vetélkedő
Online hírfolyam
Vigyázz, Kresz, Rajt! - családi vetélkedő
2017. márc. 29. / 14:07
A vetélkedő célja a közlekedők figyelmének felhívása a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. A főnyeremény egy személyautó.

Az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága immár hatodik alkalommal szervezi meg a “Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot [1]. A verseny elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben felhívja az állampolgárok figyelmét a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás, továbbá a szülői példamutatás fontosságára.

 

A Komárom-Esztergom megyei lakóhellyel rendelkező családok részére a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében – a Porsche Tatabánya (Skoda autószalon) támogatásával - 2017. április 22-én 9-14 óra között Tatabányán, a Győri út 39-41 szám alatt kerül megrendezésre az Országos Rendőr-főkapitányság – az Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei elődöntője.

 

A Komárom-Esztergom megyei selejtezőre nevezhet minden olyan Komárom-Esztergom megyei lakóhellyel rendelkező család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyermek/gyermekeket nevelnek. Továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni. A Tatabányán megrendezésre kerülő megyei selejtezőre jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes oldalon vagy személyesen a vetélkedők napján, a területi versenyek helyszínein.

 

A nevezés díjtalan. Nevezni a 06-34/517-777-es telefonszámon, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre megküldött adatokkal lehetséges. A megyei selejtezőre jelentkező családokat különböző közlekedési témájú, hol játékos, hol komoly szellemi és vezetéstechnikai ismeretet igénylő versenyfeladatokkal várjuk. A család közösen KRESZ elméleti tesztlapot tölt, a gyermekek kerékpáros ügyességi akadálypályán, motoros szimulátoron versenyeznek majd, a gépjárművezető szülő pedig autós ügyességi akadálypályán próbálhatja ki magát, valamint vizsgabiztos jelenlétében forgalomban is vezet. A megmérettetésen számíthatnak alkoholos befolyásoltságot szimuláló szemüvegben elvégzendő feladatra, valamint egyéb kirakó- és közlekedési logikai játékra, rejtvényfejtésre is.

 

A versenyben hangsúlyt kap az elsősegélynyújtás is, amellyel kapcsolatban elméleti és gyakorlati feladatsor is várható. A megyei elődöntőn legeredményesebben szereplő család lehetőséget kap a 2017. június 10-11-én, Budapesten megrendezésre kerülő országos versenyen való részvételre, Komárom-Esztergom megye képviseletére, továbbá minden résztvevő család a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által felajánlott tárgyjutalomban részesül. Az országos verseny díjait az Autós Nagykoalíció biztosítja, a fődíj egy Skoda Rapid Spaceback személygépkocsi és több más értékes nyeremény. Várunk minden versenyezni, a biztonságosabb közlekedésért tenni akaró családot!

 

Forrás: police.hu