hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Egyetlen ponttal kaptak ki a Vitézek
Online hírfolyam
Egyetlen ponttal kaptak ki a Vitézek
2017. ápr. 10. / 12:02
Biztos vezetés után egy rövidzárlatnak köszönhetően kikapott egy ponttal a hétvégén az Esztergomi Vitézek csapata idegenben a Budapest Exiles együttesétől.

Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen a korábbi eredmények ismeretében a Vitézek számára a döntőbe jutáshoz csak a győzelem volt az elfogadható. Ennek szellemében kezdtek a vendégek és már a harmadik percben 22 méteres büntetőhöz jutottak, amit Kiss K értékesített. Középkezdést követően azonnal i vendégtámadás futott a jobb oldalon és az elmélázó vitézi védelem benézte az Exiles célját, mellyel átvették a vezetést 3-5-re a fővárosiak.

 

A hatodik perc újra esztergomi büntetőt hozott. Kiss ismét biztos volt, újra vezetést szerzett 6-5-re a Vitéz-alakulat. Ezt követően támadásban maradtak a Vitézek. A 11.valamint a 31. percekben Zwelakwe illetve Suiogán egyéni megmozdulásaik gyönyörű célokat eredményeztek megerősítve a vezetést. Sőt az utolsó percben Zwele egy három pontos büntetőrúgást értékesített beállítva az első félidei eredményt. A második játékrészben sajnos bekövetkezett, amit senki sem várt.

 

Az első támadásokat még a Vitézek vezették, de a 12. percben lebénult a fiatal vitézi csapat, teljes rövidzár állt be, aminek következménye a 12- 22 perc között bekapott három Exiles cél és az eredményjelző máris 34-26-ot mutatott. Ekkor új erőre kaptak a Vitézeket, támadások sorozatát vezették a fiúk, többször is célhelyzetbe kerültek, de az eredményen csak szépíteni tudtak. Az igen fiatal esztergomi csapat dicséretre méltóan játszott, nem vallott szégyent, a vereséget ugyan megmagyarázni nem lehet, de ezen mérkőzés elvesztése a rutintalanságnak tudható be.

 

RÖGBI NB I BP Exiles-Esztergomi Vitézek RAFC 34-33(8-26) Bp Kispesti Pálya 100 néző. Vezette: Jánosi. Vitézek: Német, Szakály, Heckel, Jámbor, Koller, Ágotai, Gyurcsik, Sölösi D, Mándoki, Suiogan T, Zwelakve, Stigmajer, Remsik, Sovány, Kiss K. Csere: Raul, Fantanaru, Robotha, Volentér, Varga, Csákvári, Rácz R, Hajdú Célok: Kiss K 13, Zwelakve 10, Suiogan T 5, Sovány 5. Edzők: Sölösi László, Zwelakhe Sodladla.

 

Forrás, fotó: infoesztergom.hu