hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/A közlekedők javasolhatják hova álljon a traffipax
Online hírfolyam
A közlekedők javasolhatják hova álljon a traffipax
2017. ápr. 10. / 12:06
Idén is részt vesz a magyar rendőrség a 24 órás összeurópai sebességellenőrzésen, a Speedmarathonon. Esztergom környékére is javasolhatnak ellenőrzési helyeket a közlekedők.

A sebességellenőrzéssel kapcsolatos kampány elmúlt évekbeli sikere és a kedvező tapasztalatok miatt a magyar rendőrség ismét részt vesz az egész Európát érintő akcióban. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezésére a rendőrség 24 órás összeurópai sebességellenőrzést - úgynevezett Speedmarathont – végez ugyanabban az időben Európa több tagállamában.

 

Az ellenőrzés ideje alatt, 2017. április 19-én 6 órától 2017. április 20-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. Az adott nap során a változtatható helyű műszerek részére több ellenőrzési helyet is kijelölnek. Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretné figyelembe venni, ezért idén is javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy az említett időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

 

Az állampolgárok javaslatait az illetékes rendőr-főkapitányságok e-mailben várják. Erre a célra a rendőrség idén is külön e-mail fiókokat hozott létre. Komárom-Esztergom megye Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. A javaslatokat 2017. április 7-e 0 órától április 12-e 24 óráig várjuk, az ezt követően beérkező javaslatokat nem tudjuk figyelembe venni. A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok közlekedésrendészeti munkatársai elemző-értékelő munka során 2017. április 18-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják.

 

A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként meghív tíz-tíz személyt, akik a részletekről e-mailben kapnak értesítést. Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása. A dokumentált jogsértések miatt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a rendőrök az ellenőrzés idején intézkednek. Az ellenőrzést követően a rendőrség a tapasztalatokról, valamint annak a közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásáról tájékoztatja a nyilvánosságot.

 

Forrás, fotó: infoesztergom.hu