hírdetés
2019nav1
Főoldal/Online hírfolyam/Piliscsabán indult polgármesternek, Donald Trump tanácsadója lett
Online hírfolyam
Piliscsabán indult polgármesternek, Donald Trump tanácsadója lett
2017. ápr. 13. / 13:17
Amerikát alaposan meglepte, hogy Sebastian L. v. Gorka került Trump elnök mellé az egyik legfontosabb posztra. Az amerikaiaknál csak azok a magyarok lepődhettek meg jobban, akik ismerték Gorka itthoni pályafutását.

Harminckilenc szavazat – ennyin múlt, hogy Gorka Sebestyén, azaz jelenleg Sebastian L. v. Gorka Piliscsaba polgármestereként vagy a világ vezető hatalmának egyik legbefolyásosabb szereplőjeként kerül a történelem lapjaira. 2006-ban ugyanis minimális szavazati aránnyal kikapott polgármesterjelöltként, így 2008-ban politikai sikerélmények nélkül távozott Magyarországról, hogy az Egyesült Államokban építsen új karriert.

 

A szerencsés véletlenek összjátéka folytán ma az Amerikai Egyesült Államok elnökének közvetlen tanácsadója biztonságpolitikai ügyekben. Efféle szakértői karrierjét eredetileg Magyarországon gondolta kiteljesíteni. Azoknak a mindenhol sürgő-forgó, minden eseményen megjelenő, magukat már az egyetem után rögtön szakértőknek nevező politológusoknak volt az egyik mintapéldánya, akiket gyakori szereplésük miatt csak médiapolitológusként emlegetnek a szakmában.

 

Gorka ezt még azzal tetézte, hogy kettős, magyar–brit állampolgársága és a nyüzsgő életmód miatt gyakran nézték hírszerzőnek, amit mindig hevesen tagadott. Ám tény, hogy az 1980–1990-es évek fordulóján londoni tanulmányai alatt három évig a brit területvédelmi erők tartalékos hírszerzési állományánál szolgált, saját elmondása szerint terrorfenyegetéseket elemzett, ugyanakkor a Pinkerton hírszerzési elemzéseket készítő cégnél megjelent életrajza szerint az Öböl-háború és a jugoszláviai harcok idején nem részletezett speciális feladatokat is teljesített.

 

Forrás:hvg.hu/dorogimedence.hu

 

Fotó:Twitter