Főoldal/Online hírfolyam/A megyében és a térségben is fejleszt az E.ON
Online hírfolyam
A megyében és a térségben is fejleszt az E.ON
2017. ápr. 19. / 15:29
Több, mint 3,6 milliárd forintot költ fejlesztésre és karbantartásra az E.ON Komárom-Esztergom megyében 2017-ben Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát.

A Tatabányai Üzem területén 2017-ben több mint 240 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató. A vállalatcsoport Komárom-Esztergom megyében 5585 km hosszú vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, valamint kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre: még az előtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene.

 

A megye teljes területén az áramhálózat karbantartására és fejlesztésére több 3,6 milliárd forintot fordít a társaság az évben. A beruházások a térség városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködésével valósulnak meg. Az E.ON figyelemmel kíséri a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ahhoz igazodva kínálja a legújabb, legmegfelelőbb technológiát, legyen szó közvilágításról, vagy intézmények energetikai megoldásairól.

 

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében Tatabánya területén folytatódik a kandeláberek festése, illetve cseréje többek között a Szent Borbála úton, Köztársaság úton és a Győri úton, valamint állapotfelmérést követően a kábelek rekonstrukciója.

 

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni. Ilyen fejlesztés keretében indult meg múlt évben az a több, mint 2,2 milliárdos beruházás is, melyet Tatabánya Ipari Parki 132/22 kV-os alállomás építése jelent, és amely projekt 2017-ben a második szakaszába lép:a tervezést és engedélyeztetést követően ez évben megkezdődik az állomás és a kapcsoló hálózat építése, melynek befejezése a III. negyedév végére várható.

 

További fejlesztések indulnak a Tatabánya területén például a a Kertvárosban, a Gál lakótelepen és Alsógallán létrejövő lakóparkok, valamint a Turul emlékműnél épülő turisztikai központ energia ellát&aac ute;sára. A társaság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a kérik ügyfeleik és az érintett lakosság megértését.

 

Megújulás az E.ON-nál

 

Az E.ON életében fontos mérföldkő a jövőre irányított fókusz és az új üzleti területek irányába való elmozdulás. Az innovációs készség nem csak technológiai szinten érhető tetten, hanem az üzletvitelben és az ügyfelek kiszolgálásában is. „Az E.ON-t hagyományosan energetikai cégként ismerik, mi azonban ennél sokkal komplexebben gondolkozunk magunkról, a feladatainkról.

 

Az energia mindenkinek mást jelent, legyen szó akár lakossági, akár vállalati fogyasztókról: jelenthet kényelmet, termelőerőt, biztonságot, jó közérzetet, alkotói szabadságot. Mi ezekre az igényekre szeretnénk komplex energetikai megoldásokat kínálni ügyfeleinknek.” – hangsúlyozta Torda Balázs az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. régióvezetője. A fenntarthatóság az E.ON nemzetközi és hazai csoport működésének egyaránt stratégiai alapja.

 

A vállalat arra törekszik, hogy korszerű, fenntartható termékeivel, egy széles termékpalettával – a zöld energiától kezdve az elektromos autózáson, a digitalizáción át az okos otthonokig - egy kényelmesebb, kisebb környezeti terhelésű életmódot, valamint magasabb energiahatékonyságú, ügyfélélményt jelentő szolgáltatásokat kínáljon partnereinek. Az E.ON élenjáró kíván lenni az új, modern energiavilágban, úgy, hogy a lehető legjobb megoldásokon dolgozik a jövő kulcsfontosságú területein – egy élhetőbb holnap szolg álatában.

 

Beruházások Komárom-Esztergom megyében

 

A megye számos pontján is zajlanak majd beruházások 2017-ben. A megye területén - többek között Nagyigmánd Géptelepen, Esztergomban a Diósvölgyi úton, Táton a Törökvészi úton, illetve, Bábolnán a Kőrisfa utcában - ipari és lakossági új igényekhez kapcsolódó közép és kisfeszültségű transzformátor állomásépítési munkákra, valamint középfeszültségű és kisfeszültségű szabadvezeték és földkábel létesítésekre kerül sor mintegy 360 millió forint értékben. A meglévő hálózatok üzembiztonságának növelése érdekében rekonstrukciós és karbantartási munkákra is sor kerül például Dömösön az Álmos Herceg utcában, Baj Szőlőhegyen, valamint Vértesszőlős Szőlőhegyen – a munkák összértéke meghaladja a 240 millió forintot.

 

Forrás:Sajtóközlemény

 

Fotó:szekesfehervar.hu(illusztráció)