hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Vádat emeltek a tokodaltárói késes rabló ellen
Online hírfolyam
Vádat emeltek a tokodaltárói késes rabló ellen
2017. máj. 17. / 11:56
Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és lopás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 26 éves férfivel szemben- tájékoztatott az ügyészség.

A 17 éves sértett fiú 2016. november 27. napján, Tokodaltárón, a buszmegállóban várakozott, amikor a férfi pénzt kért tőle azzal az indokkal, hogy a gyereke beteg. A férfi rámenős volt, ezért a sértett végül 300 forintot adott neki. A férfi látta, hogy a fiúnál van pénz, ezért elhatározta, hogy azt megszerzi.

 

Ennek megfelelően az elkövető megint pénzt kért, de a sértett már nem adott. Ekkor a férfi a 9 cm pengehosszúságú kést a sértett nyaka felé tartotta és fenyegetve továbbra is pénzt követelt. A sértett rémületében kérte a férfit, hogy ne bántsa, majd hirtelen megfordult, és a közeli büféhez menekült segítséget kérni.

 

Az elkövető ezen túlmenően, 2016 novemberében, szintén Tokodaltárón, három sértettől mobiltelefont is lopott. A férfi által elkövetett rablás 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

 

Forrás:kemma.hu

 

Fotó:Makó Híradó (illusztráció)