Főoldal/Online hírfolyam/Alma és Los Andinos koncert Leányváron - Mozdulj rá!
Online hírfolyam
Alma és Los Andinos koncert Leányváron - Mozdulj rá!
2017. máj. 18. / 16:05
A LENA Leányvári Nagycsaládosok Egyesülete ebben az évben már 15. alkalommal, 2017. május 20-án, szombaton rendezi meg a „Mozdulj rá!” családi egészség- és sportnapot Leányváron.

A rendezvény keretében orvosokat, egészségügyi tanácsadókat, a vérellátó állomást, illetve egészségügyi dolgozókat invitálunk meg, hogy teljes napjukat önkéntes munkával arra áldozzák, hogy a leányvári és a környékbeli érdeklődők testi és lelki épségét megvizsgálják, probléma esetén tanáccsal lássák el. Az egész nap zajló, mindenki számára ingyenes orvosi vizsgálatok és az egészségügyi szűrések mellett a gyerekeknek és a tiniknek szórakoztató és sportprogramokat szervezünk, s reméljük, hogy ez a színes kavalkád minden korosztály számára annyira emlékezetes marad, hogy éppen csak véget ér, már alig várják a következő évit.

 

A tervezett egészségügyi szűrések, vizsgálatok: hallás, látás, UH és nőgyógyászati vizsgálatok, artériás érvizsgálat, hőtérképes EKG vizsgálat, természetgyógyászati tanácsadás, véradás, valamint állapotfelmérés a gyerekeknek (gerinc vizsgálat, súly, magasság és vérnyomásmérés) és felnőtteknek (vércukorszint, vérnyomás, testzsírtömeg és koleszterinszint mérés.) A falu kőszínpadját sátorral fedjük le, ahol „bemelegítésként” pénteken 18 órától Borbás Marcsi, a Gasztroangyal tart író-olvasó találkozót, szombaton 10 órától az Alma együttes ad koncertet, 14 órától Szép Bence stand up komikus szórakoztatja az érdeklődőket, valamint este fél9-től a dél-amerikai zenét játszó Los Andinos együttes fogja elvarázsolni a közönséget.

 

A kisebbeket trambulinnal, óriáscsúszdával és KRESZ tanodával várjuk, míg a nagyobbaknak élőcsocsót és mászófalat állítunk fel. Ezeken kívül, többek között, lesz arc- és hennafestés, lehet logikai feladványokon gondolkodni, bogarakkal ismerkedni, íjászkodni, korongozni, valamint nagyon finom és egészséges sajtokat, joghurtokat, szörpöket, mézet és csokikat kóstolni. A rendezvény helyszíne a leányvári Farkas János Művelődési Ház, valamint a mellette levő salakos sportpálya, a játszótér és az orvosi rendelő. Pár szó egyesületünkről: a LENA Egyesület 2002-ben alakult meg. Tagcsaládjaink száma 65, melyek leányvári, pilisjászfalui, táti és dorogi családokból tevődnek össze.

 

Tevékenységünk sokrétű: foglakozunk adománygyűjtéssel és adományosztással, játékok és ruhák „újraelosztásával”, kézműves műhelyek lebonyolításával, valamint mi hívtuk életre a közös, falubelieknek tartott templomi betlehemi műsort is „Karácsonyvárás” néven. Talán nem is soroltam fel egyesületünk minden egyes tevékenységét, hiszen rendezvényeinknek van egy minden évben ismétlődő része, míg a másik rész évről évre változik.

 

Ami biztosan változatlan, az a minden év májusában megrendezendő „Mozdulj rá!” családi egészség- és sportnap, melyet először az elfoglalt szülőknek találtunk ki - hogy az éves, rendszeres orvosi vizsgálataikat helyben végeztethessék el -, de a nyugdíjasok és a rászorulók is örömmel fogadták az ötletet. Egyesületünk életéről a www.lena.hu oldalon tájékozódhat. Tóth Ágnes a LENA Egyesület elnöke Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Leányvár, 2017. május 18.

 

Forrás, fotó: sajtóközlemény, Leányvári Nagycsaládosok Egyesülete