hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Lendületben az esztergomi tőrözők
Online hírfolyam
Lendületben az esztergomi tőrözők
2017. jún. 09. / 15:44

Az újonc férfi tőrözők Országos Bajnokságán nagyszerűen szerepeltek a Szent György Vívó Egyesület versenyzői.

Az egyéni versenyek során magabiztos vívással került fel mind a három fiú a direkt kieséses táblára. A korosztálynál fiatalabb Füleki Matyitól ez szép eredmény, amivel nagyban segítette a másnapi csapatversenyre az esztergomiak besorolását. Két másik tőrözőnk a direkt kieséses asszókat is sikerrel kezdte, és a döntőbe jutásért vívhattak. Kovács Marci a későbbi győztes gyulai Horváth Soma ellen mindent megtett a bravúrért, de ez most nem sikerült, így a 9. helyen végzett, és az éves ranglistán is a 9. helyen fejezte be az évet.

 

Molnár Endre azonban sikerrel vette ezt az akadályt, és a nyolcas döntőbe küzdötte magát. Itt a kadett EB-t és VB-t is megjárt Szemes Gergő következett. Sajnos, a papírforma érvényesült, így Endre az 5. helyen végzett. Ezzel az eredményével az országos ranglistán is az 5. helyen fejezte be a versenyszezont. A csapatversenyen a pontot érő 1-8 hely valamelyikének a megszerzése volt a cél. A három fiú elszánt küzdelemben nem csak a legjobb nyolc közé jutott, hanem a Törekvés 2. csapatát legyőzve megszerezte a 4. helyet.

 

Ezzel a három fiú az esztergomi vívás eddigi legjobb utánpótlás országos bajnoki helyezését érte el, amiért mindhármukat dicséret illeti. A gyermek leány tőrözők Országos Bajnokságán a három, a korosztálynál fiatalabb versenyzővel indultak a Szent György Vívó Egyesület lányai a csapatversenyen.

 

A 2004-es születésűek közt a 2005-ös és 2007-es lányaink bátran vették fel a küzdelmet. A cél itt is a pontszerző hely megszerzése, tehát a legjobb nyolc közé kerülés volt. A lányok ezt órási küzdelemben el is érték, a Halásztelek csapata ellen diadalmaskodott az Engelbrecht Szonja, Földi Virág és Molnár Emma összetételű esztergomi csapat. Az értékes 8. hely megszerzése szép fegyvertény tőlük. Emellett Engelbrecht Szonja az egész éves eredményeivel bekerült a korosztályos válogatottba is.

 

Forrás és fotó:Facebook/Szent György Vívó Egyesület