hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Nyílt nap a Reanimatio Házban
Online hírfolyam
Nyílt nap a Reanimatio Házban
2017. jún. 29. / 16:02

Nyílt napot tart július elsején 15 órától az esztergomi Reanimatio Ház. Az eseményen az érdeklődők megismerhetik többek közt a közeljövő programjait és előadóit.

Az Eurohíd Alapítvány csapata a nyílt napról elmondta: ez a Reanimatio Művésztelep előzetese, melyen információkat gyűjtenek és információkkal szolgálnak az augusztusi Telepről a szervezők. „Nyílt napunkon megismerkedhettek előadóinkkal, programvezetőinkkel, betekintést nyerhettek, a Telep életébe, bejárhatjátok az épületet, ahol zajlik, és amely már önálló művészeti alkotásként funkcionál" – tették hozzá.

 

Program: 15:00 Open Meeting - Mondd el, mit tudsz hozzátenni! „Felhívjuk a környékbeliek figyelmét, hogy a nyílt nap első programpontjaként meghirdetett Open Meeting-re minden olyan lelkes személyt várunk, aki lehetőséget lát a három hetes, augusztusi Reanimatio Művésztelepen való aktív részvételben! Az Eurohíd Alapítvány szívesen biztosítja a helyszínt minden olyan közösségi kezdeményezésnek, amivel színesítheti a programok palettáját.

 

Gyere el, hogy együtt gondolkodhassunk a workshopod, a kézműves termékeid bemutatójának, az általad tartott kurzusok, vagy más típusú foglalkozások megvalósításán! - Brainstorming - ON!" 16:00 Vik Muniz - A szemét művésze (2010) A vetítés után a nyilvános beszélgetés vendége: Juhos Erika A filmről: Vik Muniz, a New Yorkban élő művész hazájába, Brazíliába visszatérve a világ egyik legnagyobb szeméttelepén, a Rio de Janeiro külvárosában található Jardim Gramachóban valósította meg tervét.

 

Az újrahasznosítható hulladékokból a gyűjtögetőket ábrázoló hatalmas képeket készít, és az ezekről készült fotókat elárverezteti. Az alkotás közben megismerjük a gyűjtögetőket is. Ezek az emberek itt élnek és végzik munkájukat, ők válogatják ki a szemét közül az újrahasznosítható dolgokat. A körülmények és a nehézségek ellenére boldogok, és büszkék a munkájukra. (forrás: mafab.hu)

 

Juhos Erika, angol-orosz szakos tanár, vegán aktivista Életfeladatának tekinti a vegán életmód terjesztését, az emberek tanítását, felvilágosítását a táplálkozás és az állatvédelem, környezetvédelem, fenntarthatóság, etikus élet, tolerancia, egészség, igazságosság és béke közötti szoros kapcsolatról. Tavaly szervezte meg az első esztergomi Vegán Szombatot a Kaleidoszkóp házban, melynek nagy sikere volt. Célja, hogy rendszeres klubot hozzon létre, mely a veganizmusról szól és amely bárki előtt nyitott. A részvétel ingyenes!

 

Forrás, fotó: infoesztergom.hu