hírdetés
nav-fekvő
Főoldal/Online hírfolyam/31 éves esztergomi klub, 37 versenyző, 24 érem
Online hírfolyam
31 éves esztergomi klub, 37 versenyző, 24 érem
2017. júl. 05. / 17:44

Az idén 31. születésnapját ünneplő Esztergomi Triatlon Klub az idén szintén 31 éves múltra visszatekintő balassagyarmat iXXXI. Palóc Triatlon és Aquatlon versenyen 37 versenyzővel állt rajthoz triatlon és aquatlon versenyszámokban.

Az egyesület összesen 24 érmet gyűjtött össze 2017. július 1-jén és 2-án. Az időjárás idén is változékony arcát mutatta. Volt, aki szakadó esőben, vizes, csúszós úton biciklizett, sárban futott, volt,aki tűző napon versenyzett. De a kihívásokban remekül helyt álltak a fiatal újoncok, gyerekek, serdülők, ifik és a felnőttek.Több versenyző életében először húzta magára az esztergomi csapat mezét, küzdött meg az időjárással, versenytársaival, és győzte le önmagát ebben a szép sportban. A triatlonban a versenyzők úszást követően bicikliznek, majd futnak a korosztálynak megfelelő versenytávon egymást követően szünet nélkül.

 

Aquatlonban az úszást rögtön futás követi.A nyírjesi tóban való úszás és a tó körüli erdőben és arborétumban való futás szép eredményeket hozott. Mind egyéniben, mind csapatban remekeltek az esztergomi versenyzők. Triatlonban egyéniben 4 arany, 3 ezüst és 4 bronz, míg az Aquatlon Országos Bajnokságon egyéniben 3 országos bajnoki aranyat, 4 ezüstöt és 1 bronzérmet érdemeltek ki az esztergomiak további értékes helyezésekkel. Csapatban 2 arany, 2 ezüst és egy bronz volt az eredmény.

 

A dobogós sikerek mellett értékes IV-VII-ik helyek is születtek. Meg kell említeni még az Én-Te-Ő váltók esztergomi sikereit felnőtteknél és gyerekeknél. Ez a váltó a teljesítmény mellett a csapatról és a jó hangulatról szól. Itt is abszolút esztergomi győzelem született, de a különböző korosztályokban is értékes helyezéseket értek el városunk triatlonosai. Aki a megmérettetéseken középmezőnyben végzett ugyan úgy elismerést érdemel, mivel kőkemény munka és edzések vannak mögötte nap, mint nap.

 

Az esztergomi hosszútávú triatlonosok párhuzamosan a balassagyarmati versennyel Dunaújvárosban versenyeztek és készültek fel az Ironman megmérettetésre. A Palóc Triatlon verseny pedig igazi családi ünnep volt: az esztergomi csapat szülinapi tortával köszöntötte újonc korosztályú versenyzőjét.

 

A versenyzőket pedig férjek, feleségek, szülők, családok kísérték, akik szurkolásukkal segítették sikerre az Esztergomi Triatlon Klub versenyzőit. Így Heer Lajos csapatát több mint 60-an képviselték és vitték városunk jó hírét a sport világában. További sikereket kívánunk a csapatnak!

 

Forrás és fotó:Sajtóközlemény/ Horváth Zoltán, felnőtt aquatlon sportoló