hírdetés
nav-fekvő
Főoldal/Online hírfolyam/Hamis házassági ígérettel csapták be a 60 éves férfit
Online hírfolyam
Hamis házassági ígérettel csapták be a 60 éves férfit
2017. júl. 12. / 11:33

Az Esztergomi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat két nővel szemben, akik egy 60 éves egyedülálló férfitól – érzelmeit kihasználva – kicsalták vagyonát.

Az elkövetők egyike, egy 24 éves nő valós szándék nélkül házassági ajánlatot tett a sértettnek, akinek azt is megígérte, hogy gyereket szül neki. Továbbá megmutatott a férfinak egy esztergomi ingatlant is, amiben együtt fognak élni, az ingatlan azonban nem volt sem a tulajdonában, sem a birtokában. A sértett bizalmába férkőzött elkövetők többször mentek vásárolni a férfival, ilyenkor a házassági ígéretben bízó sértettel fizettettek.

 

Az elkövetők lakodalmat is rendeztek a sértettnek, amelyre italokat, élelmiszereket, ruhákat vásároltattak vele. A 43 éves elkövető pedig anélkül, hogy szándékában állt volna a visszafizetés, nagy összegű kölcsönt kért és kapott a sértettől. A férfi a kazincbarcikai otthonából ingóságait Esztergomba szállította, majd gépjárműveit értékesítette, és azok ellenértékét átadta a 24 éves nőnek.

 

Az elkövetők rávették a sértettet arra is, hogy a kazincbarcikai házát adja el, erre azonban már nem került sor. A két nő a csalással közel két és fél millió kárt okozott a férfinak. Az ügyészség a vádiratban börtönben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott az elkövetőkkel szemben.

 

Forrás: ugyeszseg.hu

 

Fotó: pinterest.com(illusztráció)