hírdetés
nav-fekvő
Főoldal/Online hírfolyam/Gyalogost gázolt az esztergomi férfi
Online hírfolyam
Gyalogost gázolt az esztergomi férfi
2017. aug. 07. / 11:07

Az esztergomi rendőrök befejezték az eljárását a baleset okozójával szemben.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság közúti baleset gondtalan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 61 éves esztergomi lakos ellen. A gyanúsított 2017. január 29-én 17 óra 55 perckor Lada gyártmányú személygépkocsijával Dorog belterületén, az Esztergomi úton nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan áthaladó 24 éves nő részére és a jármű jobb elejével elütötte.

 

A balesetben a gyalogos súlyosan sérült. A baleset vizsgálói a napokban a baleset okozójával szemben az eljárást befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal az Esztergomi Járási Ügyészségnek megküldték.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Azt a helyet, ahol a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni.

 

A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni.

 

Forrás és fotó:police.hu