hírdetés
nav-fekvő
Főoldal/Online hírfolyam/Folytatódik a küzdelem az állatvédők és az áramszolgáltatók közt
Online hírfolyam
Folytatódik a küzdelem az állatvédők és az áramszolgáltatók közt
2017. aug. 07. / 11:26

Az alábbi nyílt levelet, és felszólítást a dömösi madármentő központ vezetője tette közzé, a csapat közösségi oldalán.

" Az E-ON, az ELMŰ-ÉMÁSZ, a DÉMÁSZ, azaz a magyarországi hálózati szolgáltatók 2008-ban aláírták az "Akadálymentes égbolt" nevű megállapodást a Magyar Állammal, amiben vállalták, hogy 2020.01.31.ig a TELJES közéfeszültségű hálózatukat madárbiztossá teszik.

 

Eltelt 9 év, hatra van 3. Ez azt jelenti, a munkak 3/4-e kesz kene legyen mostanra. Ehhez képest a szolgáltatók sajat adatai alapján 10% sincs kész  Most repülnek ki a gólya gyerekek. 100 golyagyerekből 20-ra, de lehet hogy 25-re biztos halál vár a hálózati szolgáltatók úgy felejtett, szigeteletlen oszlopain.

 

Éves szinten 170.000 ezer védett, fokozottan védett madarunk sül meg elevenen az E-ON, az ELMÜ-ÉMÁSZ, DÉMÁSZ oszlopain. Ez azt jelenti, hogy az év minden napjának minden órájában 19 védett madarat öl meg büntetlenül a szolgáltatók profitéhsége.

 

Most, ezekben a napokban HAL MEG, SÜL MEG ELEVENEN, VAGY NYOMORODIK MEG ÖRÖKRE a kirepülő gólyagyerekek egy negyede es sok-sok szülő golyamadár is. De ugyanúgy vész oda a ragadozo madaraink nem kis része. Milliárdokat költünk el védelmi programokra, kerecsensólymok fajmegőrzésére, ezrek aggodnak, segítik, figyelik a gólyák feszkelését, majd némán nézzük, hogy ezt tönkreteszi néhány multi. Mert pénzük az lenne, hogy betartsák a vállalásaikat, madárbiztossá tegyek a hálózatukat.

 

Csak maguktól erre teszunk magasból. Kérdezem a Magyar Államtól, a FVM-től, a Környezetvédelmi Főfelügyelőségtől es minden érintett hatóságtól, MEDDIG TŰRJÜK EZT???? MIERT NEM KERIK SZÁMON AZ OKOZOTT TERMÉSZETVÉDELMI KÁRT, AMI ÉVI 7-10 MILLIARD FT????? MIÉRT NEM KERIK SZÁMON A HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÓKON AZ ALÁÍRT SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉT????

 

Ez az allam, a parlament, a szakhatóságok feladata. Tessék azonnal, es hathatósan lépni. Ezúton felszólítjuk a Magyar Államot, a nevében eljáró szakhatóságokat, minisztériumot, higy szerezzenek érvényt a szerződésnek, akadályozzák meg, hogy az E-ON, az ELMŰ-ÉMÁSZ, DÉMÁSZ kiirtsa a magyar gólyaállományt. Kérem, mindenki ossza ezt meg, hátha eljut a megfelelő hatósági vezetőkhöz, politikusokhoz, és lépnek valamit.

 

Márton Vlad András Fióka és Madármentés "

 

Forrás és fotó:Facebook/Fióka-és Madármentés