hírdetés
nav-fekvő
Főoldal/Online hírfolyam/Esztergom étele - Jön a Buday!
Online hírfolyam
Esztergom étele - Jön a Buday!
2017. aug. 11. / 09:29

Idén már hatodik alkalommal hirdeti meg egyre népszerűbb főzőversenyét az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál.

A kulináris megmérettetés célja, hogy a versenyzők a tájjellegű étel hiányában, magyar alapanyagokból megfőzzék Esztergom Ételét. Nevezni szeptember 1-ig lehet. A szervezők eltökélt célja, hogy minden évben megtalálják azt az egy ételt, amely nemcsak gasztronómiailag emelkedik ki a mezőnyből, de valamilyen módon, akár elnevezésében, akár ízében kapcsolódik a városhoz.

 

Az elmúlt évek során olyan fogások kápráztatták már el a zsűrit, mint a Fiatal bárány combja Mátyás király ajánlásával vagy a Várvédő vitéz szüze reszkess török körettel. Tavaly a Szarvasérme őszi finomságokkal elnevezésű étel remekelt. A legjobbak idén se maradnak jutalom nélkül, a verseny fődíjaként ugyanis százezer forint üti a csapat markát, emellett ételük felkerül a legjobb esztergomi éttermek étlapjára, és meglepetés ajándékokkal is készülnek a szervezők. Ezek megszerzéséhez viszont az kell, hogy lenyűgözzék a fesztivál sztárséfjét, Buday Pétert és a zsűri valamennyi tagját.

 

Az Esztergom Étele főzőverseny nem csupán egy gasztronómiai Ki mit tud?, hiszen teljes ízében esztergomi és egy kiváló szombati program családoknak, baráti társaságoknak. A versenyre bárki jelentkezhet, aki elmúlt 14 éves és visszaküldi megfelelően kitöltve a jelentkezési lapot elektronikus vagy postai úton, szeptember 1. éjfélig.

 

Nevezési cím: E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Postacím: 2500 Esztergom, Árok utca 3. A verseny helye: Esztergom – Erzsébet park A verseny ideje: 2017. szeptember 9. 15:00 A főzőversennyel kapcsolatos további információk a fesztivál honlapján és közösségi oldalán találhatók: web: www.izekkorokhangulatok.hu

 

Forrás,fotó: sajtóközlemény, hidlap.hu