hírdetés
2019nav3
Főoldal/Online hírfolyam/Közlemény - A gyermekosztály után a szülészetet is a megszűnés fenyegeti Esztergomban!
Online hírfolyam
Közlemény - A gyermekosztály után a szülészetet is a megszűnés fenyegeti Esztergomban!
2017. aug. 18. / 09:23

Miután néhány éve bezárta kapuit a gyermekosztály Esztergomban, majd júliusban megtörtént a kórházösszevonás, most újabb csapás érheti a térség egészségügyi ellátását: sajtóinformációk szerint bezárhat a szülészet is.

A Jobbik mindent meg fog tenni ennek elkerülése érdekében! Jó pár éve már, hogy bezárt a gyermekosztály, aminek következtében a kórházi ápolást igénylő betegségeknél a gyermekeket Tatabányára, Budapestre, Székesfehérvárra, Balassagyarmatra vagy éppen Kistarcsára kell elvinni. A Fidesz-kormánynak köszönhetően most odáig jutottunk, hogy a szülészet is megszűnhet Esztergomban.

 

Amennyiben ez megtörténik, úgy a térségünkben már csak meghalni lehet, születni nem! Pedig mindez megelőzhető lett volna, amennyiben a Fidesz képviselői megszavazzák azt a 2018. évi költségvetéshez – a Jobbik-frakción keresztül – benyújtott javaslatomat, amely 10 milliárd forint rendkívüli támogatást adott volna az esztergomi kórháznak. Ebből hosszútávon biztosítani lehetett volna a kórház minden osztályának működését, új eszközöket lehetett volna beszerezni, de akár a gyermekosztályt is újra lehetett volna indítani.

 

A Fideszt azonban csak egyetlen dolog érdekli: a lopás, ezért nem jut pénz az egészségügyre. A 2018-ban felálló Jobbik-kormány egyik legfontosabb intézkedése lesz az egészségügyre fordított források növelése, az intézmények fejlesztése és a szakdolgozók béremelése. Addig is mindent meg fogok tenni azért, hogy gyermekeink továbbra is itt születhessenek meg!

 

Nunkovics Tibor

Jobbik, országgyűlési képviselőjelölt 2