hírdetés
nav-fekvő
Főoldal/Online hírfolyam/Richter-díj kémiatanároknak
Online hírfolyam
Richter-díj kémiatanároknak
2017. aug. 25. / 12:13

A Richter Gedeon Nyrt. 1999-ben díjat alapított általános, közép- és szakközépiskolai tanárok részére, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását.

A díj elsősorban a magyarországi kémiatanárok elismerését célozza, de a határon túli iskolákban, magyar nyelven tanító kémiatanárok is javasolhatók. Az Alapítvány kuratóriuma ítéli oda a rangos elismerést, a személyenként 400 ezer forintos díjat. „A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért” kuratóriuma a díjazottakat azok közül a jelöltek közül választja ki, akik több éve elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltésére, a kémia megszerettetésére, továbbá akiknek tanítványai sikeresen szerepeltek hazai és nemzetközi kémiai jellegű tanulmányi versenyeken.

 

Az Alapítvány a díjat a 2017. évre is kiírja. Jelölést az iskolák igazgatóin, tanári munkaközösségein, kollégákon kívül egykori és jelenlegi diákok is adhatnak. Jelölni az online pályázati portálon keresztül lehet (http://www.richter.hu/hu-HU/ felelossegvallalas/alapitvanyok/Pages/Alapitvany-Magyar-Kemia- Oktatasert.aspx) 2017. szeptember 23-ig. A díjak ünnepélyes átadására 2017 őszén kerül sor.

 

Forrás, fotó: sajtóközlemény, Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért, internet