hírdetés
nav-fekvő
Főoldal/Online hírfolyam/Újra kutyás akadályfutás Piliscséven
Online hírfolyam
Újra kutyás akadályfutás Piliscséven
2017. aug. 29. / 11:40

Először rendeznek 12 kilométeres kutyás akadályfutást szeptember 2-án.

A világon először rendeznek 12 kilométeres kutyás akadályfutást Piliscséven szeptember 2-án. A nagy sikerrel megtartott júniusi Base után ez a táv még nagyobb kihívást kínál az indulóknak. A pálya kétszer olyan hosszú, az akadályok száma és nehézségi foka is nőtt, ugyanakkor speciális képzettséget ez a verseny sem igényel a kutyától és gazdájától.

 

A HDR egyesíti az akadálypályás és a kutyás terepfutó-versenyek kihívásait. Különlegessége, hogy a kutya és az ember egy párost alkot: együtt kell teljesíteniük az akadályokat, eredményük is közös. Ugyan a Wild jóval keményebb kihívás, mint a Base volt, de a szervezők szeretnék megőrizni a HDR versenyek szellemiségét. Egyrészt nem csak az objektív győzelem számít dicsőségnek, hanem a kihívás teljesítése, önmagunk legyőzése miközben odafigyelünk a társunk, a kutya igényire is.

 

Másrészt hangsúlyozzák a kutyatartási kultúra fontosságát, az állattartók az állatok és a környezet harmonikus viszonyának megteremtését. Ezért a rendezvényre várják azokat is, akik nem versenyeznek, „csak” a támogatóknak – Gallica, Zoetis, Hill’s, SINB Kennel, Julius-K9, Saucony – köszönhető ingyenes szaktanácsadáson vagy a kutyamentő civil partnerek örökbefogadó napján szeretnének részt venni.

 

Újdonság a mostani versenyen, hogy minden nevező számára ingyenes szívférgesség szűrést biztosít a Zoetis és Murmuczok Állatkórház. Időpont: 2017. szeptember 2. 9-18.00 óráig Helyszín: Motocross Centrum 2519 Piliscsév, Topol u. 4. További információ: a HDR weboldalán, HDR a Facebookon, HDR az Instagramon, HDR a Youtube-on.

 

Forrás, fotó: harddograce.hu