hírdetés
nav-fekvő
Főoldal/Online hírfolyam/21 embert károsított meg játékok ígéretével
Online hírfolyam
21 embert károsított meg játékok ígéretével
2017. szept. 10. / 14:00

A dorogi rendőrök befejezték a nyomozást a 21 sértettel szemben elkövetett csalás gyanúsítottja ellen.

A Dorogi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárását H. Zoltán 21 éves székesfehérvári lakos ellen. A rendőrkapitányságon 2017. február 8-án tett feljelentést egy helyi lakos, aki egy internetes oldalon számítógépes játékot rendelt.

 

Annak vételárát az eladó bankszámlaszámára elutalta, azonban az árut nem kapta meg. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az eladó 2016. december és 2017. március közötti időszakban 12 különböző felhasználónéven összesen 27 hirdetést adott fel az internetes oldalon.

 

A rendőrök országszerte összesen 21 sértettet azonosítottak be. A gyanúsított minden esetben olyan számítógépes játékokat hirdetett, amelyek soha nem voltak a birtokában. A hirdetésekre jelentkező sértetteknek megadta a nevét és számlaszámát, ahova ők a termékek vételárát elutalták. H. Zoltán az átutalt összegeket a számlájáról felvette, azonban a játékokat nem küldte meg a vásárlók részére.

 

A gyanúsítottat a dorogi rendőrök 2017. szeptember 4-én üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetése miatt kihallgatták. A nyomozók az ügyben folytatott eljárást a napokban befejezték és a keletkezett iratanyagot vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

 

Forrás:police.hu

 

Fotó:24.hu(illusztráció)