hírdetés
nav-fekvő
Főoldal/Online hírfolyam/Székelyudvarhelyi diákok Esztergomban
Online hírfolyam
Székelyudvarhelyi diákok Esztergomban
2017. szept. 12. / 10:37

Szeptember 1-jén érkeztek Esztergomba a székelyudvarhelyi Koós Károly Szakközépiskola turisztika szakos tanulói a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatának köszönhetően.

A diákokat Bodó-Nagy Edit tanárnő kísérte el. A kéthetes programra a Tatabányai SZC Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának fenntartója a Tatabányai Szakképzési Centrum nyújtotta be pályázatát. A sikeres elbírálást követően a szakmai gyakorlattal kapcsolatos egyeztetési feladatokat és a szabadidős programok megszervezését pedig az iskola vállalta magára.

 

A középiskola 11. évfolyamán tanuló diákok az esztergomi Portobello Wellness & Yacht Hotel-ben teljesítik előírt szakmai gyakorlatukat a szállodai és éttermi részen egészen szeptember 15-ig. A napi hétórás munkát követően szabadidős programok keretében a tanulók megismerkednek Esztergom, Budapest (Vár, Citadella), Visegrád, Pilismarót és Zebegény nevezetességeivel. A városban a hétvégén zajlott Ízek-Korok- Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivált is meglátogatták.

 

Az immár második éve lebonyolításra kerülő programot meglátogatta Berczellyné Nagy Marianna, a Centrum főigazgatója és Meszes Balázs szakmai főigazgató-helyettes. A vendégeket Bulfán Miklós értékesítési vezető kísérte végig az épületen, aki egyúttal beszámolt a diákok eddigi szakmai gyakorlatáról is. Iskolánk részéről Szepesi Márta igazgató asszony vett részt a látogatáson.

 

Forrás: Tatabányai Szakképzési Centrum, Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma