hírdetés
nav-fekvő
Főoldal/Online hírfolyam/Véget ért a tűzgyújtási tilalom
Online hírfolyam
Véget ért a tűzgyújtási tilalom
2017. szept. 12. / 15:50

A földművelésügyi miniszter az ország területén lévő erdőkben és ligetekben, valamint a fás területek 200 méteres körzetében található ingatlanok területén azonnali hatállyal feloldotta a június 20-án elrendelt tűzgyújtási tilalmat.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a kirándulók, erdőjárók figyelmét, hogy az erdőben való tűzgyújtás szabályai továbbra is érvényben vannak: a tűz meggyújtása előtt a tűzrakó hely környékét meg kell tisztítani a levelektől, faágaktól azért, hogy a tűz ne terjedhessen át az erdőre; nem szabad felügyelet nélkül hagyni az égő tüzet, a még ki nem hűlt parazsat, hamut; fel kell készülni a tűz eloltására, ha feltámadna a szél, gondoskodni kell arról, hogy készenlétben legyen a tűz oltására alkalmas anyag, eszköz (pl. víz, homok, lapát), a tüzelés befejezését követően a tüzet gondosan el kell oltani, meg kell győződni arról, hogy elaludt, távozás előtt lehetőleg földet kell szórni a hamura.

 

Az erdőn kívüli területeken és a lakott területeken történő tűzgyújtás esetén is minden esetben fokozott figyelemmel kell eljárni, mert a tűz felügyelet nélkül könnyen továbbterjedhet és súlyos károkkal járó közvetlen tűzeset forrása lehet! Ha mégis bekövetkezne a baj, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot!

 

Forrás:komarom.katasztrofavedelem.hu

 

Fotó:viragkotorita.hu(illusztráció)