2019. június 18. kedd - Levente
Online hírfolyam
2017 szept. 18.
Legyen hozzáférhető a párkányi hulladékégetővel kapcsolatos tanulmány

A Párkányba tervezett hulladékégető üzemek térségre gyakorolt hatását vizsgáló tanulmány legyen azonnali hatállyal nyilvános, mindenki számára elérhető.

Ez év tavaszán derült ki, hogy a szomszédos Párkány városában több veszélyes hulladékot feldolgozó üzem építését tervezik. Az átlagos éves széljárás miatt az üzemek legnagyobb kockázatát Esztergom és térsége viselné. Az esztergomi önkormányzat képviselőtestületének Fidesz-frakciója egyöntetűen elutasította minden olyan üzem telepítését, amely veszélyeztetheti az itt élők egészségét.

 

A testület egyhangúan döntött arról, hogy Esztergom Város Önkormányzata azonnali hatállyal készíttesse el a tervezett hulladékfeldolgozó üzemek Városunkra, az itt élők életminőségére gyakorolt hatását vizsgáló tanulmányt. A tanulmány elkészült ám azt Esztergom Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala a mai napig nem hozta nyilvánosságra!

 

A képviselő-testület Fidesz-frakciója dr. Völner Pál országgyűlési képviselő úrral rendkívüli frakció ülésen döntött arról, hogy a soron következő testületi ülésen felszólítja a Jegyzőt, hogy azonnali hatállyal tegye nyilvánossá a tanulmányt teljes terjedelmében. Határozott véleményünk az, hogy egy ilyen fajsúlyú, a választópolgárok életét befolyásoló témában folyamatosan és részletesen kötelessége az önkormányzatnak tájékoztatni a nyilvánosságot, a hatástanulmány közpénzből és a köz érdekében készült.

 

Forrás, fotó: sajtóközlemény, Fidesz–Magyar Polgári Szövetség esztergomi önkormányzati frakciója, internet

Kereső

Kiválasztás törlése