hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/A magyar mentőkutyások a világ a legjobbjai között
Online hírfolyam
A magyar mentőkutyások a világ a legjobbjai között
2017. szept. 27. / 11:49

A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének tagszervezetei kiváló eredményeket értek el az alsó-ausztriai Ebreichsdorfban rendezett 23. IRO Mentőkutyás Világbajnokságon.

Ezüstérmes lett a romkutatás kategóriában Belényi Bea és Zen nevű mentőkutyája. A maximális 200 ponttól kettő ponttal elmaradva teljesítették a feladatot. A Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet (IRO) minden évben megrendezi versenyét, amelyben a világ legkiválóbb mentőkutyás csapatai mérhetik össze tudásukat. Az idei bajnokságot szeptember 19. és 24. között tartották meg, melyen 65 csapat, romkutatás, területkutatás, nyomkövetés kategóriákban 149 team, köztük a Szövetség három tagszervezetének csapatai tizenegy mentőkutyás teammal vettek részt.

 

A Kutyákkal az Életért Alapítvány, a Mancs a Kézben Egyesület, az S.O.S. Mentőkutyás Egyesület csapatai kiválóan szerepeltek. Ismét bizonyították, hogy az önkéntes magyar mentőkutyásoknak a világon a legjobbak között van a helye. A 149 csapatból 16 nyomkövető, 69 terület- és 64 a romkutató kategóriában indult. A KÉA-PKKM versenyzője Belényi Bea, Zen nevű kutyájával romkutatásban 200/198 pontot, pályamunkában 100/87 pontot ért el így összesített 285 ponttal ezüstérmes lett!

 

A MAK versenyzője Vida Zsuzsa Atlasz nevű kutyájával lett a 8. helyezett, a pályamunkában 89 ponttal, a romkutatásban 186 ponttal, összesen 275 ponttal. A 12. helyezett Dobák László és Pedro a KÉA versenyzője a pályamunkában 81 pontot, romkutatásban 186 pontot, összesen 267 pontot ért el. Dánffy Brigitta és Nápolyi lett a 15. helyezett, a KÉA-KMSME versenyzője, a pályamunkában 85 ponttal, romkutatásban 178 ponttal, összesen 263 ponttal. Pinkóczi Diána és Mangó, a MAK versenyzője 31. helyezett lett.

 

A pályamunkáért 83 pontot, a romkutatásban 150 pontot, összesen 233 pontot kapott a bíráktól. Előkelő helyezéseket ért el Salamon Klára Tara nevű mentőkutyájával, Zachár Erzsébet és McAfee, Erdélyi Judit és Ispán, Gáspár Ildikó és Szuszó, Peák Boglárka és Zombi, Szemes Zsuzsa és Cindy. Csapatversenyben a magyar mentőkutyások közül a Kutyákkal az Életért Alapítvány csapata a a negyedik helyen végzett. Az MMSZOSZ delegációja is részt vett az ünnepélyes díjátadáson. Orlik Zoltán elnök kíséretében volt Ledinger Gusztáv alelnök, Regőczi László nagykövet, Czuh János a Média Bizottság elnöke, Orlik Kitti PR vezető, Juhász Zoltán a CSMKE elnöke, valamint több szövetségi önkéntes segítő is.

 

Forrás és fotó:Sajtóközlemény/MMSZOSZ Sajtóiroda