hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Újabb kincsek kerültek a megyei értéktárba
Online hírfolyam
Újabb kincsek kerültek a megyei értéktárba
2017. szept. 29. / 14:19

Az értéktár bizottság csütörtökön tartotta soron következő ülését, melyen újabb 14 értéket vettek lajstromba.

Ezzel már 100 felé közelít a megyei értékeink száma! Újabb értékek kerültek a Komárom-Esztergom Megyei Értéktárba, mely így már 94 megyei kincset számlál. Az ülés bevezetőjeként Popovics György, a bizottság elnöke rövid áttekintést adott a testület két ülés közötti munkájáról, majd Veres Zoltán megyei jegyző az értéktár munkájához kapcsolódó pályázati eredményeket ismertette.

 

A nyertes HUNG 2017 pályázatnak köszönhetően egy olyan rendezvényt valósítanak meg, melyen a megye nemzetiségi értékei kerülnek majd a középpontba, s melyen átadásra kerülnek az újonnan felvett értékek oklevelei is. Popovics György hozzátette, a gyűjtőmunka sem állt meg: befejezés előtt áll a II. világháborús emlékművek gyűjtése, miközben aktívan gyűjtik az egyéb emlékműveket is, amelyek folyamatosan válnak elérhetővé a kemertektar.hu weboldalon.

 

A bizottság az alábbi javaslatokról hozott döntést: Az ászári borkultúra értékei Állandó üvegipari kiállítás (Tokod) Castrum – késő római tábor (Tokod) Garabonciás Táncegyüttes (Komárom) Komáromi gyógyvíz Komáromi Napok A komáromi Szabadság tér és környezete a Városházával és a Petőfi Sándor Általános Iskola épületével Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület A József Attila Megyei és Városi Könyvtár muzeális gyűjteménye Oroszlányi Szlovák Tájház Vitányvár középkori erődítmény Gerenday Közösségi Ház és Kert (Lábatlan) Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat által adományozható elismerések Komárom-Esztergom Megyei Nemzetiségi Találkozó és a Komárom-Esztergom Megyei Nemzetiségi Gyermektalálkozó.

 

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal