hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/0:1-ről fordított a Dorog
Online hírfolyam
0:1-ről fordított a Dorog
2017. okt. 30. / 10:13

A Siófokot győzte le a Dorog az NB II legutóbbi fordulójában, hátrányból fordítva.

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában október 29-én vasárnap Dorogon, Buzánszky Jenő Stadionban játszotta mérkőzését a Dorog, ellenfele a Siófok volt. A Dorogi FC kezdőcsapata: Zima, Szellák, Mészáros, Szedlár, Vígh, Csató, Grabant, Bora, Szalai, Tomás, Faragó Vezetőedző: Schindler Szabolcs. BFC Siófok: Kezdőcsapat: Balajcza, Fehér, Nagy, Bévárdi, Elek, Hídvégi, Petneházi, Farkas, Lorentz, Gál, Opavszky Vezetőedző: Varga Attila

 

A mérkőzés krónikája: I. Félidő: A Dorog csapata kezdte a találkozót, Vígh Ádám indította útjára a labdát. 6. perc: az első lehetőség a Dorog előtt adódott, Mészáros lőtt 17-18 méterről, lövese a felső léc felett hagyta el a játékteret. 10. perc: Szedlár adott be a bal szélről, de a beadás mindenki felett átszállt. 11. perc: Újabb Szedlár akció a bal szélen, most laposan, sajnos elgurult keresztben a kapu előtt a beadás. ...Dorogi mezőnyfölény, csapatunk az első perctől támadólag lép fel.... 18 .perc: Szép akció futott a bal szélen, Mészáros, majd Grabant volt a labda útja, a beadását a kapus hárította.

 

19. perc: az első Siófoki akció, a belőtt szögletet a védelem hárította. 23. perc: Dorog Fc szabadrúgás, Szedlár lőtte kapura 18 méterről, a labda sajnos elkerülte a kaput. 25. perc: Vígh és Szedlár játszott össze, Szedlár félmagas lövését hárította a siófoki kapus. 26. perc: A Siófok csapata végzett el bedobást, Bora szép mozdulattal fejelte ki a labdát a tizenhatosról. 28. perc: Siófok akció futott a pálya közepén, Bora elegánsan tisztázott a berobbanó Petneházit megelőzve. 34. perc: Lénárt kapott sárgát buktatásért.

 

36. perc: cserél a Siófok, Opavszky helyett Szilágyi a pályán. ...Az utóbbi percekben kiegyenlítettebb a játék,mezőnyjáték folyik a pályán... 41. perc: Grabant adott szépen középre, Vígh Ádám nem tudta megtartani a labdát, a védők tisztáztak. 43. perc: Csató szépen keresztezett a jobb oldalon, ezzel megakádolyzva a Siófok támadásának kialakulását. Vége az első félidőnek, a Dorog - főleg az első negyedórában - többet veszélyeztetett, de egyenlőre sajnos eredménytelenül. Reméljük a másidok félidőben a csapat a maga javára fordítja a találkozót.

 

II. félidő: A félidőben cserélt a Dorogi Fc Sitku Illés váltotta Vígh Ádámot. 49. perc: Gól! Mészáros buktatta Eleket, a megítélt szabadrúgást Petneházi lőtte a kapu jobb oldalába. 0-1! 54. perc: Bévári életerős 20 méterrről leadott lövése alig kerülte el a dorogi kaput. 56. perc: újabb dorogi csere Simon Attila váltja Faragót. 62. perc: Cserére szánta el magát Varga Attila vezetőedző, Nagy Dániel helyett Lázár Zsolt a pályán.

 

68. perc: GÓÓÓÓÓL! bal oldail beadást követően Szalai helyezkedett jól és közelről a kapuba helyezte be a labdát. 1-1! 71. perc: GÓÓÓÓÓL! A bal oldali szabadrúgást Szedlár végezte el, jól ívelt középre - ahogy a nagykönyvben írják, ha senki nem ér hozzá akkor is kapura menjen - oda is ment, a kapu bal sarkába. 2-1! 80. perc: Újabb Siófok csere Gált váltja Szabó. 81. perc: Schindler Szabolcs is cserél, Szedlár helyett Nagyházi kap lehetőséget. Vége a mérkőzésnek. A végeredmény 2-1 a Dorogi FC javára. Csapatunk nagy küzdelemben, de megérdemelten tartotta itthon a 3 pontot.

 

Forrás, fotó: dorogifc.hu, kemma.hu