hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Súlyos fenyegetés, zsarolás Esztergomban
Online hírfolyam
Súlyos fenyegetés, zsarolás Esztergomban
2017. nov. 07. / 09:11

100.000 forintot fizetett a sértett a zsarolónak Esztergomban

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 31 éves férfivel szemben. A sértett férfi építési munkákkal foglalkozott, és egy régi istálló felújítása során kerül kapcsolatba az elkövetővel. A sértett és az elkövető között született egy megállapodás, amiről az elkövető egyik ismerőse – ismeretlen körülmények között – tudomást szerzett.

 

Az elkövető azt hitte, a sértett fecsegett, ezért dühös lett rá, továbbá úgy gondolta, mivel a „hírnevén csorba esett”, őt a sértettnek kártalanítania kell. A férfi ennek megfelelően, 2017. június 9. napján, az esti órákban Esztergomban találkozott a sértettel, akivel a fentieket közölte, majd tőle 500.000 forintot követelt, illetőleg megfenyegette azzal, ha nem fizet, akkor elássa, de előtte megveri. A sértett nagyon félt a zsarolótól, ezért a bántalmazás elkerülése érdekében fizetni akart.

 

Mivel nem volt elegendő pénze, a nagymamájától kért kölcsön 30.000 forintot, és ezt, valamint további 70.000 forintot, összesen 100.000 forintot átadott a férfinak. Az elkövető azonban felszólította a sértettet, hogy a maradék pénzt is fizesse meg egy héten belül, ellenkező esetben nagyon rosszul fog járni. A megrémült és megfenyegetett sértett azonban nem fizetett többet, hanem még aznap feljelentést tett a rendőrségen. A férfi által elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A zsaroló büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

 

Forrás, fotó: sajtóközlemény, Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség, internet