hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/A dobogóra álltak az esztergomi birkozók Ukrajnában
Online hírfolyam
A dobogóra álltak az esztergomi birkozók Ukrajnában
2017. dec. 20. / 13:15

Az Esztergomi Birkózó Sportegyesület tagjai képviselték Magyarországot a közelmúltban megrendezett XVII. Ukrainian Open elnevezésű nemzetközi tornán.

 

 

Az ukrajnai Ternopilban található Volodymyr Hnatyuk Nemzetközi Pedagógiai Egyetemen megrendezett két napos viadalon több mint 350 magyar, moldáv, román és ukrán serdülő korú versenyző mérte össze erejét és felkészültségét.Brilla Gergő, Lévai Zoltán és Pápa Péter edzők tanítványai szép eredményeket szereztek a megmérettetésen: Juhász Benjámin és Lévai Levente a 2005-2006-os korosztályban, Kovács Gergő pedig a 2003-2004-es korosztályban szerezte meg az első helyezést.

 

A dobogó második fokára állhatott az ukrajnai versenyen Vitek Amadeusz, és Kovács Gábor, előbbi a 2001-2002-es korcsoportban, míg utóbbi birkózó a 2003-2004-es születésűek kategóriában mutatta meg tudását. Brilla Gergő az eredményekkel kapcsolatban lapunknak elmondta, hogy minden pályára lépő sportolójuk dicséretet érdemel, ugyanis sikerrel vették az akadályokat.

 

– Az edzéseken gyakorolt technikákkal és megfelelő mentalitással felül tudták múlni ellenfeleiket, éppen ezért büszkék vagyunk a fiatal tehetségekre – tette hozzá Brilla Gergő.

 

Forrás:kemma.hu

 

Fotó:Czagány Balázs-NS Archív (A kép csak illusztráció)