hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Újévi koncert Táton
Online hírfolyam
Újévi koncert Táton
2018. jan. 02. / 10:23

A Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekari Egyesület szervezésében 2018. január 7-én (vasárnap) 17 órai kezdettel a Táti Kultúrházban kerül megrendezésre a hagyományos Újévi koncert.

A 2017. évi Komárom-Esztergomi Megyei Príma Díjat elnyert együttes hangversenyének mottója: visszatekintés zenével az elmúlt évre. A felcsendülő művek a zenekar tavalyi eseményeihez, szerepléseihez kapcsolódnak. Bemutatnak egy-egy művet a külföldi (olasz, angol, német, román, kanadai és norvég) fúvószenekarokkal közösen játszott számokból is.

 

Természetesen nem marad ki a műsorból egy, a Bulhardt Vilmos alapító karmester által hangszerelt táti gyűjtésű-, és több népszerű polka sem. Utolsó ráadásszámként a hagyományoknak megfelelően elhangzik Johann Strauss népszerű műve, a Radetzky-induló. A Komárom-Esztergom Megyei Értéktárba felvételt nyert fúvószenekart Szladik Tibor művészeti vezető és Partos Béla karmester vezényli. Az 1500 Ft-os belépőjegyet megvásárlók az 1985-ben alakult zenekart pártoló tagként támogatják.

 

Forrás, fotó: Táti Nemzetiségi Fúvószenekar