hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/A Firka csapata nyerte a XIV. Rozi Kupát
Online hírfolyam
A Firka csapata nyerte a XIV. Rozi Kupát
2018. jan. 02. / 14:34

A Pézsa Tibor Sportcsarnok minden évben a két ünnep között rendezi meg az intézmény egykori legendás vezetőjéről, Rozgonyi Miklósról elnevezett ROZI KUPÁT, felnőtt kispályás focicsapatok részére.

Idén a felhívásra 10 csapat nevezett be, akiket a szervezők 2X5-ös csoportba sorsolták. Az ,,A” csoportot az FC. FIRKA nyerte meg a lelkes SÖRIMÁDÓK előtt, így ez a két csapat jutott be a keresztbejátszásba. A ,,B” csoportban nagy meglepetés született, hiszen a rendszeresen jól szereplő, többszörös győztes LÚSÖSZ kiesett, nem jutott tovább. Innen a FUTBALLTANSZÉK és a KESZTÖLC gárdája került a rájátszásba.

 

Az első keresztbejátszásban a főleg futsaljátékosok alkotta FC. FIRKA magabiztosan nyert a megyei játékosokból álló KESZTÖLC ellen. A másik ágon is meglehetősen sima győzelem született a FUTBALLTANSZÉK javára a SÖRIMÁDÓK ellenében. A csalódott csapatok csatájában a Kesztölc 3-1 arányban diadalmaskodott a Sörimádók ellen és méltán szerezte meg a 3. helyet.

 

A döntő nagyon izgalmasnak ígérkezett és nem is csalódtak a nézők. Az elején meglépett két góllal az FC. FIRKA, de a FUTBALLTANSZÉK szívós, kérlelhetetlen játékának köszönhetően egyenlített. Nem is változott az eredmény a végéig, így jöhettek a büntetők, melyet a FIRKA lőtt jobban, és nyerte meg a kupát. Természetesen a FUTBALLTANSZÉKNEK sincs semmi szégyellnivalója a második hely miatt.

 

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező bemutatta néhai Rozgonyi Miklós életútját, munkásságát. Kiemelte, hogy még mindig csak 71 éves lenne az egykori sportvezető, akit brutálisan fiatalon ragadott el a gyilkos kor, 15 évvel ezelőtt. A főszervező felelevenített több legendás rendezvényt a Csarnok életéből, ami ROZI nevéhez fűződik, hozzátette, hogy nagyon sokat kell dolgozni a mai munkatársaknak ahhoz, hogy méltó utódai legyenek az egykori vezetőnek. A díjakat Somogyi Mihály, Rozgonyi Miklós egykori munkatársa és Pál György jelenlegi igazgató adták át.

 

Forrás, fotó: Esztergom, Városi Sportcsarnok