hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Ha kátyút lát, hívja a ZÖLD-ÚT számát
Online hírfolyam
Ha kátyút lát, hívja a ZÖLD-ÚT számát
2018. jan. 04. / 16:11

Jelezze a kátyúkat, gondoskodjon a síkosság-mentesítésről - ezt kéri a ZÖLD-ÚT a lakosságtól.

Az Esztergom Zöldfelület-gondozó és Útfenntartó Kft.-nél a 06-70/886-2325-ös telefonszámon, Varga Tibornak lehet az úthibákat, illetve útüzemeltetési zavarokat jelezni, melyeket a téli időszakban észlel az esztergomi önkormányzat által fenntartott városi útszakaszokon. A magáningatlanok előtti járdák síkosság-mentesítéséről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia.

 

A tulajdonos köteles az ingatlanával határos - az ónos esőtől, jégtől vagy hótól síkossá vált - járdát szükség esetén közegészségügyileg veszélytelen anyaggal (kőpor, hamu, fűrészpor, homok) síkosság-mentesíteni, és ezt szükség szerint megismételni. Ha tudják, akkor fotózzák le az úthibákat és a rendkívüli észleléseket, jegyezzék fel a szükséges helyszíni adatokat és küldjék be a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , illetve az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elérhetőségekre.

 

A kátyúk mérete mellett a pontos helyét is jelezzék ezeknek az önkormányzati tulajdonban lévő közösségi utakon lévő úthibáknál. Például így az utca és a házszám megjelölésével, vagy egyéb jól beazonosítható helyek (intézmény, szolgáltató, közismert tereptárgy) feltüntetésével segítsék a Zöld-Út Kft. karbantartási munkáját. Az önkormányzat kezelésében lévő úthálózat használhatóságának biztosítása, a kerékpárutak karbantartása, illetve a közterületek rendezettségének megtartása közös ügyünk.

 

A belterületekre jellemző sűrű jármű- és gyalogosforgalom miatt az önkormányzat célja a forgalombiztonság megőrzése és az utcák felületeinek minőségjavítása. A feladatok az alábbiak: a belterületi közutak karbantartása, - a mezőgazdasági utak karbantartása, - az úttartozékok (pl. jelzőtáblák) helyreállítása, tisztán tartása, - a láthatóságot zavaró növényzet gondozása, - az útburkolaton, útpadkán álló víz elvezetése, - a vízelvezető rendszerek, műtárgyak (hidak, átereszek, burkolt árkok) tisztítása, karbantartása, - az út melletti növényzetgondozás, - az út menti hulladékgyűjtés, takarítás, - az úthibák észlelése, jelentése és kisebb úthibák javítása, illetve - a külterületen található, két település(rész)t összekötő kerékpárút és annak környezetének karbantartása.

 

Az önkormányzat kéri, hogy óvjuk együtt környezetünket, ügyeljünk a megépült és felújított utakra, járdákra és sétányokra, hogy azok minősége és élettartama megfelelő maradjon.

 

Forrás, fotó: www.esztergom.hu