hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/120 év feletti párosok az esztergomi lábtenisz kupán
Online hírfolyam
120 év feletti párosok az esztergomi lábtenisz kupán
2018. jan. 05. / 12:26

Hagyományosan a két ünnep között rendezi meg a Pézsa Tibor Sportcsarnok a páros lábtenisz kupát két korosztályban.

Az idősebbek rendezvénye (120 év felett kell lennie a pároknak) dec. 28-án volt, melyre 8 páros nevezett be. A csapatok állhattak akár 3 főből is az esetleges sérülések miatt. A csoportküzdelmek 2X4-es csoportokban zajlottak, majd a csoportok második helyezettjei játszottak a 3. helyért a két csoportgyőztes vívta a döntőt. VÉGEREDMÉNY: 1. HOLDAMF – BOGNÁR – VARGA (EGOM) 2. SZÁDOCZKI – FEHÉR (SZOKOLYA) 3. DRAPÁK – TÓTH (MUZSLA) 4. CSILLAG – CSUNDERLIK (DOROG)

 

A helyezetteknek az érmeket és az oklevelet a 78 éves Dr. Magyar György, a torna névadója adta át, aki maga is indult a rendezvényen, de idén nem sikerült helyezést elérnie a tavalyi elsősége ellenére. December 29-én a fiatalabb korosztály versenyzett, 10 páros 2X5-ös csoportban.

 

A csoportok első 3-3 helyezettje került be a 30-i döntőbe. Főleg esztergomi párosok neveztek be, de voltak dorogi, nyergesi és almásfüzitői indulók is. A rájátszásba két esztergomi, valamint két almásfüzitői páros jutott. Végül úgy alakult, hogy egyik település sem vívott házi döntőt.

 

A harmadik helyért egy fiatal esztergomi testvérpár a Bugjó fivérek, valamint egy remek almásfüzitői páros (Karácsony Tamás és Forrás Ákos, Tóth Gyula) jutott. Végül a bronzérmet nagy és szoros csatában a Karácsony- Forrás-Tóth csapat szerezte meg. A döntőben a tavalyi első (Besey – Válent – Gyebnár) fiatal esztergomi focisták, valamint az almásfüzitői, a tornán most először induló páros (FÖRDŐS – PÉK) küzdött meg a kupáért.

 

Az esztergomi fiatalok most is remek teljesítményt nyújtottak, magas színvonalon játszottak, de ez sem volt elég a végső győzelemhez, hiszen az almásfüzitői páros még jobb volt. Elég magasra tették a mércét , ha valaki a jövőben le szeretné győzni őket. Tegyük hozzá, hogy Almásfüzitőn az egyesületen belül, van egy lábtenisz szakosztály, ami szemmel láthatóan remekül működik.

 

120 ÉV ALATTI KATEGÓRIA VÉGEREDMÉNYE: 1. FÖRDŐS SOMA – PÉK LÁSZLÓ (ALMÁSFÜZITŐ) 2. BESEY DÁNIEL – VÁLENT KRISZTIÁN – GYEBNÁR GERGŐ (ESZTERGOM) 3. FORRÁS ÁKOS- TÓTH GYULA – KARÁCSONY TAMÁS (ALMÁSFÜZITŐ) 4. BUGJÓ ZSOLT – BUGJÓ MILÁN (ESZTERGOM)

 

Forrás és fotó:Sajtóközlemény/Pézsa Tibor Sportcsarnok