hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Nézőcsúcs a Pézsa Tibor Sportcsarnokban
Online hírfolyam
Nézőcsúcs a Pézsa Tibor Sportcsarnokban
2018. jan. 08. / 09:30

Az Osvald Béla utánpótlás labdarúgó kupán megvédte tavalyi elsőségét a Tata.

Folytatódott az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban az a hagyományos rendezvénysorozat, amelyet minden évben megrendeznek a csarnok munkatársai, elsősorban utánpótlás csapatok részére. Ennek a sorozatnak a részeként került megrendezésre immár 9. alkalommal az Osvald Béla Utánpótlás Kupa, 10-11 éves gyerekek részére.

 

Az idei felhívásra 12 csapat nevezett a megye minden részéről, de volt csapat Pest megyéből és a Felvidékről is. A szervezők a csapatokat 4X3-as csoportba sorsolták be, majd a csoportküzdelmek után a csoportok azonos helyezettjei alkottak új 3X4-es csoportokat és játszották a helyosztó mérkőzéseket. Egész nap telt ház fogadta az érdeklődőket, hiszen szinte minden játékost elkísértek a szülei vagy nagyszülei.

 

Parázs volt a hangulat végig a tornán, hiszen a csapatok közel egyforma játékerőt képviseltek, így nagyon szoros eredmények születtek. Sokszor nagyon kevésen múlt 1-1 győzelem. Minden csapat 5-5 mérkőzést játszott, lényegében nem volt kieső. A szervezők így szerették volna a gyerekek fejlődését szolgálni a saját eszközeikkel. Végül a tornát a Tata nyerte magabiztos, szervezett játékkal, az öt mérkőzésükön egyetlen gólt sem kaptak, így elmondható, hogy megérdemelten védték meg a tavalyi elsőségüket.

 

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező bemutatta a gyerekeknek és a szülőknek, érdeklődőknek Osvald Bélát, mint mondotta játékos és edzői pályafutása példa értékű, hosszú ideig meghatározta a város labdarúgását. A díjak átadásában a főszervezőnek segített Winkler János és Markó Béla aki egykor csapattársa volt Osvald Bélának.

 

Forrás, fotó: Pézsa Tibor Városi Sportcsarnok, Esztergom