hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/350 millióból épül az esztergomi kerékpárút
Online hírfolyam
350 millióból épül az esztergomi kerékpárút
2018. jan. 09. / 16:29

Több kilométeres kerékpárút épül Esztergomban, amely bekapcsolja a kertvárosi Palatinus tavat is a történelmi városmag idegenforgalmi kínálatába egészen a Mária Valéria hídig.

Sok lencse fogyhatott el az új esztendő első napjaiban, hisz jól indult az év egy 350 millió forintos kormányzati támogatásról szóló értesítés formájában. Romanek Etelka, polgármester a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból, a Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Irodából kapott levelet, melyben Révész Máriusz kormánybiztos megbízásából örömmel értesítették Esztergom Város Önkormányzatát, hogy a Kormány támogatást adott a 2004/2017 (XII.22.) kormányhatározatban az alábbi kerékpárútra:

 

„Esztergom - Esztergom kertváros között Mária-Valéria hídtól tart a Palatinus-tóig”. Az EuroVelo6 kerékpáros hálózathoz csatlakozással a Dunakanyarban népszerű turisztikai és idegenforgalmi látnivalókat kötik össze Magyarország egyik legtisztább vizű bányatavával, ami jelenleg strandként, búvárbázisként és horgásztóként is működik.

 

Forrás:esztergom.hu

 

Fotó:Szeretgom(illusztráció)