hírdetés
Főoldal/Online hírfolyam/Összeírják az ebeket Esztergomban
Online hírfolyam
Összeírják az ebeket Esztergomban
2018. jan. 11. / 09:17

A törvényi előírásoknak megfelelően nyilvántartásba veszik az ebeket Esztergomban.

  Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal az ebrendészeti feladatai ellátása érdekében Esztergom város közigazgatási területén tartott ebek nyilvántartásba vétele céljából 2018. február 1. napja és 2018. április 15. napja között ebösszeírást végez. Az eb tartója, tulajdonosa az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

 

Az ebösszeírás során az ebtartónak ebenként kell kitöltenie az „Ebösszeíró adatlap”-ot, majd visszajuttatni az Önkormányzat részére. Az adatlapok beszerzése az ebtartó kötelessége. Az adatlapok beszerezhetőek az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.) portáján, az Esztergom-kertvárosi kirendeltségen, vagy letölthetők az Önkormányzat honlapjáról (www.esztergom.hu).

 

Az adatlap kézzel is kitölthető, de a saját kezű aláírás minden esetben elengedhetetlen feltétele a benyújtásnak! Az ebösszeíró adatlapokat (ebenként kitöltve) az alábbi úton lehet benyújtani: személyesen az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal portáján, a Hatósági Osztály, Általános Igazgatási Csoportjánál, az iktatóban, illetve az Esztergom-kertvárosi Kirendeltségen, postai úton az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalnak címezve (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.), elektronikus úton (aláírva, beszkennelve) az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus címre küldve. Az ebösszeíró adatlapok leadási határideje: 2018. április 15.

 

Az ebösszeírás során adatot szolgáltatni köteles  2015. évi ebösszeírás során bejelentett ebek tartója, tulajdonosa, az azóta újonnan a háztartásokba került, az állatorvos által már az országos nyilvántartásba rögzített ebek tartója, tulajdonosa, továbbá a 2015. évi ebösszeírás során be nem jelentett ebek tartója, tulajdonosa. Az ebek tartói, tulajdonosai az ebösszeírás időszakán túl is kötelesek az ebnyilvántartás részére a változásokról (eb elhullása, eb tulajdonosának, tartási helyének változása, új eb háztartásba kerülése, szaporulat) folyamatosan adatot szolgáltatni az „Ebösszeíró adatlap” vagy „Változás-bejelentő adatlap” kitöltésével és benyújtásával!

 

Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonja maga után! Felhívjuk továbbá a Tisztelt Ebtulajdonosok figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése értelmében 2013. január 1. napjától a 4 hónaposnál idősebb eb csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tartható. Amennyiben a jogszabályban meghatározott kötelezettségének még nem tett eleget, azt kérjük, haladéktalanul pótolja.

 

Együttműködésüket köszönjük! Dr. Endre Szabolcs s.k. jegyző

 

Forrás, fotó: Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal, illusztrációs felvétel, internet