2019. július 21. vasárnap - Dániel
Online hírfolyam
2018 jan. 12.
Külön csarnokot kapnak a dorogi birkozók

Elkezdődtek a birkózó csarnok kivitelezési munkálatai az Iskola utca 1. szám alatti, a városi sportcsarnok szomszédságában található területen.

Az önkormányzat elfogadta azt a határozati javaslatot, amelynek értelmében a Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. végezheti el a birkózók otthonául szolgáló épület kivitelezési munkálatait.

 

Dankó Kristóftól, Dorog főépítészétől a KEMMA munkatársa megtudta, hogy az új komplexum 23×31 méter befogadóméretű pályával rendelkezik majd. Két darab 10×10 méteres birkózószőnyeget helyeznek el, emellett irodákat és kondicionáló helyiséget építenek ki az új intézményben. Itt végezhetik majd el a felkészüléseket a sportolók, a mérkőzéseket a szomszédos városi sportcsarnokban rendezik meg.

 

A beruházás összköltsége várhatóan közel 400 millió forintba kerül, amelyhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma 150 milliárd forintnyi támogatással járul hozzá. A támogatást a 16 kiemelt sportág, sportlétesítmény fejlesztésének támogatása előirányzat terhére a Magyar Birkózó Szövetség sportlétesítmény fejlesztési elképzelési keretében nyújtja a minisztérium.

 

A sportág iránt hatalmas érdeklődés mutatkozik a településen, így szükségszerűvé vált a sportolók számára egy új gyakorlóterem. Az egyesület az egykori Dózsa György Általános Iskola tornatermében tartja meg foglalkozásait, azonban a növekedő a helyhiány miatt nehézkes az edzések megtartása. A munkálatok augusztusban fejeződhetnek be, az ünnepélyes átadásra a szeptemberi Bányásznapokon kerülhet sor.

 

Forrás:Walczer Patrik/kemma.hu

 

Fotó:24.hu(illusztráció)

Kereső

Kiválasztás törlése